Raksaviikko 1v 3vko: sisäovia, sisämateriaaleja ja vierailu Tallinnassa

Vauhtia on kohtuullisen paljon tällä hetkellä, tekee välillä tiukkaa pysyä sen muutaman työvaiheen edellä mahdollisten tulevien urakoitsijoiden ja materiaalien valinnassa sekä kriteeriselvityksissä.

Olemme näillä näkymin ottamassa ulkopuolisen urakoitsijan sisäpuolisiin tasoitetöihin. Oikeastaan kaikki tutut ja ammattilaiset ovat sanoneet että se on varsin kriittinen ja haastavakin työvaihe, jotta lopulliset seinät ja niiden maalipinnat ovat tasaisen kauniita.

Mieheni on etukäteen selvittänyt että esimerkiksi Lakan LK (liima karkea) ja LH (liima hieno) ruiskutettavat tasoitteet ovat kriteeristön osalta OK. Lakan tasoitteita tuntuvat monet tasoitefirmat suosivan.

Työmaalla on viikon aikana tehty muun muuassa seuravaa:

  • ilmanvaihtoputkien asennusta. Saimme Turun Aikuiskoulutuskeskukselta opiskelijoita työharjoitteluun, hienoa. Tässä voittavat kaikki – me saamme hieman lisäapua ja opiskelijat työkokemusta.
  • kattokoolauksia
  • asennettu sähköjohtojen suojaputkien ja rasioiden asennuksia

Nuo kaksi viimeistä liittyvät tärkeään sisustukselliseen asiaan eli valaistukseen, tarkemmin sanottuna epäsuoraan valaistukseen. Kirjoitamme tästä ihan oman postauksen myöhemmin.

Mikrosementti vai hartsipinnoite

Näkyvien sisustuspintojen osalta olemme viime aikoina kartoittaneet kosteiden tilojen pinnoitusvaihtoehtoja. Toiveissa on laatan seuraksi asentaa myös betonisen rouheata efektipinnoitetta, josta jo kirjoitinkin aikaisemmassa postauksessa. Vaihtoehtoina meille on valikoitunut mikrosementti tai hartsipinnoite. Molemmista vaihtoehdoista Joutsenmerkin sopivuus on selvitystyön alla.

Yllä: Mikrosementin värivaihtoehtoja, kiiltoasteita ja rouheusasteita. Alla: kokoelma kauniita hartsipinnoitteita.

Vierailu Tallinnaan

Viikon kohokohta oli miniloma Tallinnaan, jossa hääpäivän vieton lisäksi kävimme katsastamassa Haapsalu Uksetehtaan esittelytilassa (Hallivanamehe 4, 11317 Tallinna) ulko-, sisä- ja liukuovivalikoiman sekä kaikki niihin liittyvät detaljit.

Vastassa meitä oli sujuvaa suomea puhuva Rein Vaikre, joka lähes neljän (!) tunnin aikana laati meille kaikista talon ovista ja niiden ominaisuuksista listauksen tarjousta varten. Nähtäväksi jää mihin lopputulemaan päädymme.

Oikeassa kuvassa piilosarana – hieno yksityiskohta sekä ulko- ja sisäovissa!
Sisäovet ovat täyttä tavaraa eikä niitä ”pahvisia” väliovia joihin usein törmää. Hienoja ja viimeisteltyjä siis!
Herra S. ja Rein. Reinillä on lehmän hermot! :). Lämpimät suosittelut meiltä.
Liukuovi Magic-mekanismilla
Meillä tulee liukuovet tammiviilua ja tavalliset sisäovet valkoisina. Tässä sävyn ja viilun suunnan mallaamista. Meidän suosikki on tuo keskitumma mallipala ja pystyviilu.
Ulko-oveksi ja arkieteisen oveksi vaihtoehtona Diplomat-ovimalli. Kuvan ovi on tiikkiä, joka on Joutsenmerkin kriteereiden mukaan kiellettyjen puulajien listalla. Meillä ovi tehtäisiin tammesta.

Haapsalu Uksetehdas käynnin lisäksi kävimme myös katsastamassa joitakin liikkeitä joissa myytiin ainoastaan lattioita. Tallinanssa on paljon sisustukseen ja rakentamiseen erikoistuneita liikkeitä, joten aikaa voisi näissä kuluttaa vaikka kuinka paljon. Valinnan varaa ja suuren maailman designia, jota ei aina Suomesta ole helppo löytää, on Tallinnassa laidasta laitaan. Vierailun arvoisia lattialiikkeitä ovat esimerkiksi Lincona (Pärnu mnt 139, Tallinn) ja RM Stuudio ((Pärnu mnt 110, Tallinn), kumpikin kävelymatkan päässä Uksetehtaan esittelytilasta.

Hienoja parketteja ja tyylikäs esillepano!

Tässä havainnollistuu tammilankun ulkonäkö oksaisesta ”rustic”-lankusta (vasemmalta) tarkoin valikoituun mahdollisimman yhtenäiseen ”selected”-lankkuun (oikealla). ”Selected”-lankku on kallein…

Mutta tehtiin me muutakin kuin vaan rakentamiseen liittyviä asioita pikavisiittimme aikana. Näissä puitteissa oli oikein mukavaa viettää hääpäivää!

Hilton Tallinn Park – TripAdvisorissa nro 1. Voimme kyllä lämpimästi suositella!

 

Ja loppuun taas kuvia työmaalta:

Rakennusmies-Sakari kattokoolausten parissa
Siistiä jälkeä tuli!
Yläkerran kylpyhuoneen seinään upotettavan suihkun ja hanan asennusboksit.
Ilmanvaihtokone oli kokonsa puolesta yllätys.. ei mukava sellainen. Tämän kokoisena se syö suuren osan kallisarvoista säilytystilaa arkieteisestä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *