Pihatyöt ovat alkaneet

Talonrakennusprojektin viimeinen vaihe on nyt käynnistetty, eli pihan rakentaminen. Tästä aiheesta kirjoitin postauksen jo ihan rakennusprojektin alkuvaiheessa. Pitkälle ollaan päästy siis!

Tällä hetkellä teemme nurmikon, istutusalueiden, laatoitettavien ja asfaltoitavien alueiden pohjatöitä. Asfaltin ja pihalaattojen alle on levitetty kalliomursketta (0-32mm) ja nurmikko ja istutusalueet on muotoiltu ja tasattu. Seuraavaksi näille tuodaan istutusmulta ja kasvit. Nurmikkoalue ei meidän pihalla tule olemaan kovinkaan iso, joten päädyimme helppoon ja nopeaan ratkaisuun, eli siirtonurmeen. Nurmialue on myös suunniteltu sen muotoiseksi että se on helppohoitoinen. Siirtonurmen asennus loppukesästä/alkusyksystä on kuulemma otollinen aika. Toivotaan että näin on meidänkin tapauksessa.

Pihakivien valinta toi taas mielen rakentajan valinnan vaikeuden ja vaihtoehtojen paljouden. Kauniita pihalaattoja löytyy monen muotoisina ja monissa eri väreissä. Muurikivien osalta, joita meidänkin pihalle tulee rajaamaan istutusalueita, valikoima on onneksi hieman suppeampi. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehtoina ovat Ruduksen Piano-laatat värisävyssä hiekkapuhallettu autere ja muurikiveksi Ruduksen harmaa Antikko. Saa nähdä mihin lopuksi päädymme.

Kuvat Rudus.fi

Puuseppä on kuluneen viikon aikana käynyt tekemässä viimeisiä kalusteasennuksia ja pientä hienosäätöä. Tässä kuvia eteisen kiintokaluste-ratkaisusta, johon olemme todella tyytyväisiä. Liukuovien takana on runsaasti tilaa roikkuville vaatteille ja hyllytilaa löytyy myös.  Lopputulos vastaa hienosti alkuperäistä visiota, joka minulla oli kun yhdessä suunnittelimme tätä puuseppä-Jaakon kanssa.

 

 

Viikonloppuna vietimme hääpäivää näin kauniissa ympäristössä.

Niin ja lopuksi vielä tiedoksi että teimme alkuviikosta uuden sosiaalisen median aluevaltauksen avaamalla oman Instagram-profiilin Joutsentalolle (nimellä Joutsentalo). Käykää kurkkaamassa ja seuratkaa meitä sitäkin kautta. Instagram-profiili painottuu enemmän sisustuskuviin ja elämän kauniisiin yksityiskohtiin, ei niinkään itse rakentamiseen..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *