Piha hahmottuu jo

Kaksi viikkoa pihan rakentamista on nyt takanapäin ja pitkälle ollaan päästy. Työtä, hikeä ja välillä kyyneleitäkin tämä(kin) osa rakennusprojektia on vaatinut mutta super tyytyväisiä ollaan tähänastiseen lopputulokseen. Vielä on työvaiheita toki jäljellä ennen kuin piha on valmis.

Kuorma-autolasteja eri maa-aineksialla lastattuina on tuotu pihalle niin paljon että laskuissa ei enää pysy mukana. Huomenna tuodaan viimeiset mullat, jonka jälkeen on vielä hakkeen, kasvien ja lopuksi siirtonurmen vuoro.

Seuraavassa kuluneiden viikkojen työvaiheita kuvien muodossa:

Tässä valitsemamme pihalaatta, eli Ruduksen Piano-kivi värisävyssä hiekkapuhallettu autere. Aluksi jännitettiin että onko valittu kivi liian vaalea mutta hyvin se sopii talon värimaailmaan. Isona pintana se on kauniin vaalean harmaa.

Tässä on meneillään isojen kivien asettelu pihaa reunustavalle istutusalueelle. Taustalla näkyvästä vihreästä Avantista oli jälleen kerran suuri apu, kokematonkin kuski oppi nopeasti käytön. Kiitos verkakone.fi:lle hyvästä palvelusta!

40 cm syvyisen istutusalueen päälle levitettiin maisemointikangas, jonka pitäisi estää rikkaruohon kasvua. Kankaan päälle tulee vielä hake ja kasvit istutetaan tekemällä viilto kankaaseen.
Viimeinen laatta leikattu ja naputettu paikoilleen. Laattojen leikkaaminen on työlästä hommaa ja pölyn määrä melkoista..
Siirtonurmea vaille valmis!

Kaunista kiveä eri sävyissä. Valittu seulanpääkivi on koossa 50-100mm, näitä tuotiin kuorma-autolla 5 tonnia pihalle.
Saumaushiekkaa jätettiin reilummin kivien pinnalle koska hiekka valuu pikkuhiljaa alaspäin, jolloin saumoja voi täydentää viikon aikana harjailemalla silloin tällöin. Lopuksi laatan pinta harjataan puhtaaksi.
Salaattikulho ja betoniämpäri sulassa sovussa.. Vinkki pihan rakentajille: kannattaa asentaa talon ulkoinen vesipiste hyvissä ajoin ettei tarvitse käsin kantaa vettä, koska sitäkin tarvitaan pihan rakentamisessa.

Loppuun vielä kuva ilta-auringossa kylpevästä kodinhoitohuoneesta, joka viimeisteltiin joitakin viikkoja sitten. Tämä on mielestämme hieno ja toimiva kokonaisuus. Pyykkihuolto ja vaatesäilytys sijaitsevat meillä samassa kerroksessa, joka helpottaa lapsiperheen arkea merkittävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *