Still alive!

Tuli pidettyä ”lyhyt” tauko blogin kirjoittamisessa.. Mutta päätin nyt kuitenkin tehdä pienen tilannekatsauksen siitä, mitä hankkeellemme kuuluu.

Elämä on alkanut asettua normaaliin uomaansa täällä Joutsentalossa. Käydään töissä, päiväkodissa, harrastuksissa ja viikonloppuisin saunassa. Ja useamman kerran viikossa kylvyssä! Kylpyamme on lasten ehdoton suosikki. Tiettyä henkistä ja fyysistä palautumista teemme tavallaan yhä. Talon rakennus on kyllä sellainen ponnistus että palautuminen kestää. Ja se on ihan OK niin.

Talo ja tilat toimivat hyvin. Nautimme avarasta oleskelutilasta, jossa vietämme käytännössä koko valveillaolo-ajan. Rouva S:n ansiosta sisustus on harmoninen ja yksinkertaisen kaunis, se rauhoittaa mieltä. Lastenhuoneet ovat kokonsa (noin 11 – 12 m2) puolesta aivan riittävät, tätä asiaa hieman jännitimme. Alkuun lapset olivat innoissaan omista huoneista mutta jo muutaman kuukauden jälkeen he toivoivat että palataan takaisin kerrossänky-malliin ja nyt he nukkuvat taas samassa huoneessa! Pieteetillä suunniteltu arki-eteinen omalla sisäänkäynnillä on ollut ratkaisu jota emme ole hyödyntäneet siinä määrin kuten suunnitteluvaiheessa luulimme. Arki-eteisen ulko-ovea ei ole avattu kertaakaan..

Talon osalta voi todeta että oma, täysin ei-tieteellinen arvio valmiusasteesta voisi olla noin 99 prosenttia. Piha istutuksineen on puutarhavaloja lukuunottamatta valmis, ajotien asfaltointi tehty, samoin kaikki kiveykset.

Joutsenmerkki-sertifikaatin osalta on vielä muutama asia jäljellä. Sertifikaatti edellyttää lopputarkastuksen tekoa ja lopputarkastus taas edellyttää puutarhavalojen asennusta. Sen suhteen meidät ja sähkömiehen yllätti talvi. Valojen asennus odottaa nyt lumen sulamista. Lisäksi sertifikaatin osalta työlistalla on vielä ainakin:

 • PEFC- tai FSC- merkittyjen puulistojen käyttö: Tilausvahvistuksesta puuttuu tieto siitä, että juuri kyseinen lista on sertifioitu tai että sillä on CoC-numero.
 • Rakennusjätteen kierrätys: Tarkennettava jätejakeiden määrää, jotka ovat menneet uusiokäyttöön tai materiaalikierrätykseen
 • Ulkovalojen hämärätunnistus asentamatta
 • Höyrynsulkuteipin dokumentaatiossa puutteita
 • Ontelolaattojen betonin notkistin-aineen dokumentaatio puuttuu
 • Rappauksessa käytetyn lasikuituverkon nimi ja Joutsenmerkin tietokannassa oleva nimi eivät täsmää, selvitettävä
 • Gyproc-levyjen osalta tarkennettava täsmälliset tuotenumerot
 • Aluskatteen osalta varmistettava että kaikki dokumentit valmistajalta löytyy
 • Saumausbetonin käyttöturvallisuustiedote uupuu
 • Mikrosementtivalmistajan toimittamat dokumentit ja liitteet täytetty vajavaisesti
 • Nexansin voimavirtajohdolle 6×5 odotetaan vahvistusta valmistajalta että on täysin kloorivapaa

Lisäksi pitää tarkentaa ainakin sertifioidun puumateriaalin laskelmaa. Ja voipi olla että vielä jotain muutakin…mutta periksi ei anneta!

Hyvää maaliskuuta kaikille!

Ja sitten hieman kuvia ”todisteeksi” tuosta 99-prosenttia valmiusasteväittämästä. Osa näistä onkin jo julkaistu Instagramin puolella, jossa talon sisustamisprojektia voi seurata täällä.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *