Raksaviikko 1v 4vko: Arkista aherrusta

Viime viikon Tallinnan matkan ja siellä koetun sisustusfiilistelyn jälkeen on nyt taas palattu harmaalle työmaalle, arkisen aherruksen pariin. Vielä on vähän matkaa sisustustöihin.

Heti maanantaina oli ohjelmassa puhallusvillan asennus talon ja autotallin kattoon. Villaksi meille tuli Joutsenmerkin rakennusmateriaalitietokannasta löytynyt Isoverin InsulSafe. Siinä on muutamia muitakin hyviä puolia, se ei juurikaan pölyä ja sen pitäisi painua/kutistua vain ihan muutama sentti vuosien varrella. Isoverin omat asentajat hoitivat homman alle päivässä. Meillä kattoeristeen paksuus on 50 cm.

Puhallusvilla asennettiin sisäkattoon kattoluukun kautta.

Viikolla jatkuivat myös ilmastointityöt. Lauri oli jo ennen puhallusvilla-asennusta etukäteen eristänyt villan sekaan jäävät ilmastointiputket, ja Turun AKK:n opiskelijat ovat jatkaneet ilmastointiputkien asennusta siitä eteenpäin. Varsinkin maanantaina työmaa kuhisi työmiehiä, tällainen on meille uutta mutta hyvin mieluisaa!

Turun AKK:n opiskelijat työn touhussa.

Itse olen käynyt yhdessä sähkömiehen kanssa mahdollisimman tarkkaan läpi pistorasioiden ja valokytkinten paikkoja ja niiden mukaan ollaan asennettu suojaputkia ja rasioita. Meillä on aivan kelpo sähkösuunnitelmat, mutta työmaalla joutuu kuitenkin tekemään tiettyjä päätoksia itse toteutuksesta.

Tulevaisuus mielessä

Olemme ottaneet tulevaisuuden huomioon autotallissa – vedämme isohkot MMJ 5 x 2,5 sähkökaapelit autotallin sisälle sähköautojen latausta silmälläpitäen. Ei meillä vielä sähköautoja ole, mutta kun on seurannut miten paljon Teslan menestyksen myötä isot autovalmistajat ovat panostaneet sähköautojen kehittämiseen, niin jotenkin on kutina että ne voivat yleistyä nopeammin kuin osaamme ajatellakaan…

”We always overestimate the change that will occur in the next two years and underestimate the change that will occur in the next ten. Don’t let yourself be lulled into inaction.” Bill Gates

Huomenna maanantaina pitäisi lopullisesti selvitä että saako Joutsentalo ulkopinnoitteen tänä vuonna vai siirtyykö ensi kevääseen. Ulkorappauksen urakoitsijan muiden työmaiden aikataulut selviävät silloin. Aikaikkuna ulkorappauksen tekoon sulkeutuu Suomessa juuri silloin, kun ensimmäiset yöpakkaset alkavat, eli käytännössä syyskuu olisi vielä mahdollinen. Toivotaan todella että onnistuisi, sitten alkaisi talo näyttämään ulkoapäin siltä kuin pitää!

Myös kuumeinen sisäpuolisen tasoitustyön urakoitsijan etsintä on jatkunut.

Ensi viikolla tulee Gyproc-levytoimitus tontille. Ennen niiden asennusta pitää kaikki sähkörasiat olla suojaputkineen oikeilla paikoilla. Se(kin) on lopullista sitten…no kunhan taulu-tv:lle ja musiikkilaitteille on virtaa niin olen tyytyväinen :).

Sähköjohtojen roilotusta. Syvennyksiin asennettu sähköjohtojen suojaputket ja rasiat.
Potentiaalisia tasoitustyön urakoitsijoita on työmaalla käynyt useampi. Hieno juttu että useat tulevat paikan päälle, saamme paremman kuvan henkilöistä ja firmoista ja toisaalta työn tekijän on parempi arvioida työmäärää kun on nähnyt tilan. Turun alueella on kova rakennusbuumi päällä, aikatauluja on haasteita sovittaa yhteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *