Haaveissa rouheat tehosteseinät

Meillä alkaa olla ajankohtaista sisämateriaalien valinta ja tässä yhteydessä lähestyin Tikkurilaa kysyäkseni heidän Tunto-sarjan efektimaaleista tai vastaavista tuotteista, joiden avulla saa luotua hieman betonia muistuttavan pinnan.

Alla kuva eräästä Turkulaisesta sisustusliikkeestä, jossa on käytetty Tuntoa tämän kauniin seinän aikaansaamiseksi. Tämän kaltaista efektiseinää olen ajatellut esimerkiksi olohuoneen isolle seinälle, jossa leijuvat portaat.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Tunto-maalit täyttävät Joutsenmerkin kriteerit ja saimme niiden osalta jo tarvittavat dokumentit. Hienoa!

Koska Tunto-maalit sopivat meille sekä visuaalisesti että Joutsenmerkin puitteissa halusin myös kysyä mikäli tuotetta voisi käyttää myös märkätiloissa vesieristetyssä pinnassa tai muussa kosteassa tilassa sijaitsevassa seinässä. Tunto Hieno ei kuitenkaan sovellu kosteiden tilojen pintoihin tai sellaisiin kohtiin joihin tulee jatkuvaa kosteusrasitusta. Tuote on tarkoitettu ainoastaan kuiviin sisätiloihin efektipinnoiksi. Keittiön välitilassa Tuntoa voidaan käyttää mutta silloin se pitää suojata lasilevyllä, koska itse pinnoite on täyshimmeä ja arka hankaamiselle.

Mikrosementti tms. lienee ainut vaihtoehto kosteiden tilojen seinissä. Meillä ei varsinaisiin suihku-nurkkauksiin ole tätä suunnitteilla mutta pesualtaiden yläpuolelle kyllä, joihin meille tulossa seinään upotettavat hanat. Seuraavaksi siis selvittämään mikäli mikrosementti materiaalina täyttää Joutsenmerkin kriteerit. Sementin suhteen vaatimukset ovat hyvin tiukat, joten suunnitelma B on kaunis laatoitettu pinta. Laattojen metsästys on samanaikaiseti käynnissä. Aiheesta lisää sitä mukaan kun valintoja tehdään ja viisastumme Joutsenmerkin kriteerit täyttävistä tuotteista.

Tässä vielä muutama lisäkuva minua puhuttelevista pinnoista.

Kuvat: Pinterest

Hyvää juhannusta kaikille!

2 thoughts on “Haaveissa rouheat tehosteseinät

  1. Pingback:Raksaviikko 1v 3vko: sisäovia, sisämateriaaleja ja vierailu Tallinnassa - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *