Suihku- ja hanavalinnat tehty – check!

Viimeiset kaksi viikkoa ollaan mieheni kanssa yritetty päättää taloon tulevia ratkaisuja ja tuotteita laidasta laitaan, joista hän jo aikaisemmassa postauksessa kertoikin. Seuraavassa joitakin sellaisia valintoja jotka jäävät näkyviin (vihdoinkin!!) ja luovat osaltaan talon sisustuksellisen ilmeen.

Talon hanat ja suihkut ovat lähes kaikki seinään upotettavia malleja, eli nämä piti päättää jo tässä vaiheessa vaikka sisäseiniä ei vielä ole eikä lattiaa valettu.. Sekä alakerran pieneen vessaan ja yläkerran kylpyhuoneeseen tulee tämä kaunis ja pelkistetty Hansgrohen AXOR Uno2 -hana. Yläkertaan kahtena kappaleena kun pesualtaita on tuplaten. Tällaisen seinään upotettavan hanan minimalistinen yleisilme on ollut haaveissa jo pitkään!

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Kuvat Pinterest/Hansgrohe.fi

Hansgrohen AXOR-mallistosta valikoituivat nämä käsienpesualtaat hanojen seuraksi. Näitä on saatavilla kahta eri kokoa, 60 ja 80 cm leveydellä, molemmissa syvyys 45 cm. Meille tulee kaksi pienempää yläkerran kylpyhuoneeseen ja tuo isompi alakerran vessaan.

Hansgrohe.fi – AXOR Massaud pesumaljat

Yläkerran kylpyhuoneen suihkuksi valitsimme Hansgrohen valikoimasta ratkaisut joiden avulla onnistuimme luomaan tämän inspiraatiokuvan mukaisen kombinaation.

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone

– Raindance Air 240mm Eco Smart -yläsuihku, 39 cm pitkällä suihkuputkella

– iBox universal runko-osa DN15/DN20

– AXOR Uno -termostaatti, piiloasennus yhdistetyllä käyttöventtiili/vaihtimella

– Axor Starck -käsisuihku ja siihen sopiva letku ja FixFit Porter S -seinäliitin integroidulla suihkupidikkeellä

 

Ammehanan suhteen puntaroimme pitkään tulisiko meille haaveissa ollut lattiaan asennettava hana. Sen kompastuskivi oli meidän tapauksessa tiukat asennusmääräykset Suomessa, joissa vaaditaan että hana asennetaan niin että koko hanarunko rajoittuu vesieristetyn pinnan yläpuolelle. Nämä asennetaan tästä syystä joko kylpyammeen alle tehtyyn korotukseen tai siten että termostaattiboksin (jossa liitokset ja suojaputken holkki) ympärille rakennetaan erillinen laatikko, jonka voi esim. laatoittaa. Kylpyammeelle suunniteltu tila on talossamme sellainen ettei siihen voi rakentaa korotusta ammeen alle koska silloin kulku suihkulle hankaloituisi. Toinen vaihtoehto olisi ollut sijoittaa lattiahana ammeen taakse, jolloin hanan suojalaatikko olisi jäänyt katseilta piiloon..mutta niin olisi suuri osa kauniista hanastakin..

Näistä haavekuvista oli siis luovuttava ja päädyimme lopulta suunnitelmaan B, eli seinään upotettavaan hanaan, jossa erillinen termostaatti ja suihku – hyvin minimalistinen ja kaunis ratkaisu. Näistä ja kylpyammeesta, jonka valinta on loppusuoralla, myöhemmin lisää.

Joutsenmerkki ei aseta pakollisia kriteereitä liittyen hanoihin, suihkuihin tai termostaatteihin mutta hakemukseen saa lisäpisteitä vettä säästävistä ratkaisuista. Hansgrohen EcoSmart-toiminto kuluttaa jopa 60% vähemmän vettä mukavuudesta tinkimättä. Tämä toteutetaan mm. lisäämällä ilmaa vesisuihkun joukkoon. Alla kuva EcoSmart suihkujen vaikuttavuudesta/tunnusta.

2 thoughts on “Suihku- ja hanavalinnat tehty – check!

  1. Pingback:Haaveissa rouheat tehosteseinät - Joutsentalo.fi

  2. Pingback:Spa-unelmia - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *