Spa-unelmia

Lähde: Badeloft.com

Tämän kauniin vapaasti seisovan ammeen mittojen mukaan olemme suunnitelleet SPA-osastomme hanojen ja viemärin paikat. Amme on saksalaisen Badeloftin komposiittikivestä (englanniksi stone resin) valmistettu BW-03-XL. Saimme jokin aika sitten ammeen valmistajan allekirjoittamat dokumentit siitä ettei ammeen materiaali sisällä mitään Joutsenmerkin kriteerien kieltämiä ainesosia, joten nyt uskallan julkaista valintamme täällä blogin puolella :).

Alkuperäinen suunnitelma oli että ammeen viereen olisi tullut lattiaan asennettava hana, mutta Suomen tiukat rakennusmääräykset olisivat tehneet toteutuksesta työlään. Kirjoitin lattiaan asennettavan hanan eri asennusvaihtoehdoista aikaisemmin täällä. Tässä vaiheessa olen tyytyväinen että valitsimme hieman helpommin toteutettavan ratkaisun, eli seinään upotettavan ammehanan, jossa termostaattisäädin ja suihku erikseen. Tästä tulee varmasti kaunis kokonaisuus!

Nuo oranssit seinät eivät suinkaan ole lopullinen ratkaisu. Ne odottavat mikrosementti-päällystettä, jonka asennus aloitetaan alkavalla viikolla (piti alkaa jo kuluneella viikolla, mutta mikrosementtimiehet olivat influenssassa). Kuvassa alla on  joitakin värivaihtoehtoja valitun mikrosementtivalmistajan värikartasta, joita harkitsemme seiniin. Lopullinen päätös väristä tehdään sitten kun kaikki mikrosementin vaatimat pohjapinnoitteet ovat asennettu ja pääsemme livenä mallaamaan värejä tilassa.  Asentajan Jussi Latun mukaan voimme myös jonkin verran vaikuttaa lopulliseen väriin sekoittamalla eri värejä keskenään.

Otos Topciment-mikrosementin värivaihtoehdoista.

Badeloft lähetti tuote-esitepaketin mukana muun muassa ammeen mittojen mukaan tehdyn sapluunan, jonka avulla suunnittelu ja tilan hahmottelu helpottuu. Alla olevassa kuvassa sapluuna on sijoitettu ammeen lopulliselle paikalle. Spa-osaston ikkunoihin olen suunnitellut puisia kaihtimia samaan sävyyn ikkunapokien kanssa antamaan näkösuojaa.

Tuote-esitepaketin mukana tuli myös mallipalat ammeen kahdesta pintavaihtoehdosta – kiiltävästä ja mattapintaisesta komposiittikivestä. Me olemme valinneet tuon mattapintaisen vaihtoehdon.

Vasemmanpuoleisessa kuvassa mattapintainen-mallipala etualalla, oikeassa kuvassa kiiltävä vaihtoehto.

Ammeen toimitusaika on noin kolmisen viikkoa, joten nyt alkaa olla aika tehdä lopullinen tilaus.

Viikko on jälleen vierähtänyt ja Joutsentalon työmaalla töitä on paiskittu sekä näkyvien ja vähemmän näkyvien asioiden parissa. Yläkerrassa on parketti paikoillaan sekä lähes kaikki jalkalistat!

Yläkerran kylpyhuone odottaa mm. mikrosementtiä, liukuovia ja kynnystä

Pojan vaatehuoneen ensimmäiset hyllykiskot paikoillaan.

Terassien ulkolaudoitustyö lähes valmis. Tuo terassin reuna tehdään sitten kun parvekelasit ovat asennettu.

 

4 thoughts on “Spa-unelmia

  1. Todella kaunis amme ja ihanat laatat. En malta odottaa teidän mikrosementtiseinästä kuvia. Itse sitä myös pohtinut. Muutenkin näyttää jo niin valmiilta. Hyvää kevättä ja pääsiäistä.

  2. Ammeen suhteen kannattaa tsekata ettei tule liian lähelle seinää, muuten hankalaa ellei mahdotonta päästä silikoonilla saumaamaan ammeen juuri. Samoin kannattaa tsekata että kaadot on sellaiset että ei jää yliroiskuva vesi makaamaan ammeen taakse saippuoineen, on muuten ikävä siivottava ja varsinainen home/bakteeripesä. Meillä on Singassa vähän vastaavan näköiset käsien pesualtaat jotka jätetty puoli senttiä irti seinästä… Arvaat varmaan käytännöllisyyden…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *