Raksaviikot 1 vuosi, 31-32 viikkoa: takki tyhjä

On ollut koko perhe kuumeessa, on ollut opiskelujen loppuraportin kirjoittamista, on ollut sitä ja tätä…ruotsinkielisessä varusmiespalvelussa sanotaan että ”förklaringen gör saken bara värre” – eli suomeksi sanottuna seli seli. Ei vaan ole jaksanut kirjoittaa, takki on tyhjä.

Talo etenee joka päivä. Valmiita pintoja on jo aika paljon. Ensi viikolla tulee Laatupinnoite Lattools Oy:stä Jussi Lattu tekemään mikrosementtitöitä kylpyhuoneisiin. Sen jälkeen voidaan saunan lauteiden ja saunan lasiseinän tarkat mitat ottaa ja laittaa tilaukseen. Nuo mitat on hyvä ottaa valmiista pinnoista.

Päädyttiin laittamaan mikrosementtiä myös keittiön välitilaan, ei tarvitse sitten lähteä metsästämään ja mittauttamaan välitilaan suojalasia tai muuta ratkaisua. Samalla värimaailmakin pysyy samana oikeastaan läpi talon.

Putkimies-Tapio on saanut hienosti teknisessä tilassa töitä valmiiksi. Vielä on jäljellä autotallin ja kellarin lattialämmityspiirien kytkeminen sekä koko energiapaalujärjestelmän yhdistäminen kokonaisuuteen. Vaikka paperilla järjestelmä on oikeastaan aika yksinkertainen niin kyllä töitä ja osia on kulunut.

Alkuperäinen budjetti näyttää ylittyvän noin 40 %, joka lähentelee jo Olkiluoto 3:n prosenttilukuja. Meidän tapauksessa suurin syy ylitykseen lienee huonosti tehty alkuperäinen budjetti. Mutta kyllä kieltämättä kylmä hiki on välillä. No, eiköhän kaikesta selvitä.

Ulkolaudoitus on varsin pitkällä, väri sopii hienosti taloon! Ja olen ainakin tällä hetkellä todella tyytyväinen että päädyttiin sellaiseen 10 vuoden huoltovapaaseen pintaan.

Pieniä hankintoja on koko ajan – kulmalistoja, liimaa, kiinnikkeitä, kynnyksiä, lukkoseppää, lattialämmityksen jakotukkeja, putkieristeitä jne jne. Aikaa kuluu uskomattoman paljon pienen tilpehöörin metsästämisessä ja hakemisessa.

Kaidelasit ovat saapuneet. Ne tilasin Virosta (www.artekom.ee), se oli kohtuullisen helppoa kun kyseessä oli mittoihin leikattuja neliönmuotoisia paloja laminoitua, karkaistua lasia. Reunat hiottu ja kulmat ”tyssätty” eli vähän pyöristetty.

Portaiden lasikaiteiden kanssa on hankalampaa – niissä pitäisi osua tehtaalla tehtävät reiät juuri oikeisiin kohtiin ja muotokin on haastava. Siinä voi olla että pitää päätyä mittaus- ja asennuspalveluun.

Joutsenmerkki-kriteerien suhteen on yhä työlästä, kyllä välillä uskonpuute valtaa mielen. Enää ei olisi kovin monta rastia jäljellä, mutta vastausten saanti on joidenkin asioiden osalta uskomattoman työlästä.

Eteenpäin, sano mummo kun laidan yli taklattiin.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *