Valkoista pintaa – vihdoinkin!

Joulun välipäivinä aina loppiaiseen asti on iso pyörä pyörinyt työmaalla.  Nyt on puhtaanvalkoista pintaa – vihdoinkin! Sisäseinien ja kattojen tasoitustyöt ovat viittä vaille valmiit ja huomenna alkavat seinien ja kattojen maalaustyöt. Tänään ollaan siivottu raksa viimeisen päälle huomisia maalaustöitä varten.

Kun kävin perjantaina työviikon päätteeksi rakennustyömaalla minua odotti iloinen yllätys. Timpuri-Lauri oli toteuttanut seiniin upotetut syvennykset, jotka ovat olleet minulla toiveissa ihan rakennusprojektin alusta asti. Tämä inspiraatiokuva (lähde tietenkin Pinterest :)) on toiminut ohjenuorana ja tämän tyyliset valaistut syvennykset meille tulee nyt sitten Joutsentalon kaikkiin kylpyhuoneisiin.

Kuvassa (alla) yläkerran kylpyhuone, jossa syvennys toteutettiin seinään upotettavan pytyn yläpuolelle. Valonlähteeksi tähän syvennykseen tulee Winledin Libra 6W valaisin. Seinäpinnat päällystetään mikrosementillä, ainoastaan lattia ja suihkunurkkaus, joka ei näy kuvassa, laatoitetaan.

Spa-osastolle, tulevan kylpyammeen viereen oli viikon aikana noussut tällainen hyllykkö, joka myöskin valaistaan ja pinnoitetaan mikrosementillä. Tämän toteutuksessa hyödynsimme rakennusmateriaalimme EPS-harkon rakennetta kaivertamalla sisimmäinen eristekerros pois, jolloin hyllyn syvyyttä saatiin 8 cm. Ympärille rakennettiin vielä 20 cm kehys kostean tilan gyproclevystä.  Jokainen hylly valaistaan pienellä  ledispotilla.

Joutsentalon sisäväri: Tikkurilan Valkoinen

Päädyimme seinien ja kattojen osalta Tikkurilan uuteen värisävyyn nimeltä Tikkurilan Valkoinen (TVT TIKV). Se on murrettu valkoinen jossa on hieman lämpimyyttä. Tämä sävy on nimenomaan suunniteltu niin, että jos käytetään myös ikkuna- ja oviteollisuuden käyttämään listavalkoista, seinäpinnat näyttävät kauniilta pehmeänvalkoisilta ja listavalkoinen näyttää tämän rinnalla rauhalliselta.

Seiniin tulee Tikkurilan Joutsenmerkitty Joker-maali ja kattoihin myöskin Joutsenmerkitty Siro Himmeä, kaikki samaa värisävyä. Kosteiden tilojen katot maalataan Proseal (pohjuste) plus Biorid (pintamaali)-yhdistelmällä. Molemmat ovat listattu Joutsenmerkin rakennustietokannassa.

Maalipurkit odottavat rivissä huomista

 

2 thoughts on “Valkoista pintaa – vihdoinkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *