Keittiön tasosta ja muusta

Viikko on suurimmaksi osaksi kulunut maalaushommien parissa. Yläkerran kaikki katot ovat nyt valmiit. Huomenna siirrytään alakerran kattojen maalaukseen. Epäsuorien valojen syvennykset viimeistellään vielä myöhemmin käsin. Viikon aikana asennettiin myös talon ensimmäinen lopullinen ulko-ovi kun saunaosaston ovi saapui työmaalle. Viimeisiä sisäpuolisia ovismyygejä on myös tehty sekä valmisteltu aidan betonimuotteja. Lista tehdyistä ja vielä tekemättä olevista töistä on pitkä, Herra S palaa näiden osalta asiaan myöhemmin kunhan Joutsenmerkki-selvityksiltään vaan ehtii..

Kuluneen viikon aikana olemme myös pohtineet esim. tammen sävyä, jota tulee portaisiin ja osaan kiintokalusteistamme keittiöön, kylpyhuoneisiin, ja muihin säilytysratkaisuihin. Kävin puuseppämme, Jaakko Vaahteran verstaalla katsomassa eri vaihtoehtoja ja lopullinen valinta oli paikan päällä melko helppo tehdä. Valojen värisävyt, lakka/vaha ym. seikat vaikuttavat tietenkin lopulliseen väriin mutta luottavaisin mielin olen siitä että kokonaisuudesta tulee hieno!

Puuseppä Jaakko Vahtera viimeistelemässä Joutsentalon kalustesuunnitelmia.

Alla Jaakon visualisointi eteisen kaapistosta. Tilaa kaapille leveyssuunnassa on 240 cm. Puolet tilasta käytetään roikkuville takeille kahdessa tasossa ja toinen puoli hyllyille ja laatikostoille. Tuo syvennys toimii eteisen laskutilana, jolloin erillistä pöytää ei tilaan tarvita. Etualalla näkyy kauniisti myös leijuvat portaat, joiden eteen on tehty paljon töitä. Kuvassa näkyy myös portaiden tamminen käsijohde, johon on tulossa upotettu ledinauha. Oli melkoinen pohdinta että miten tuolle ledinauhalle saadaan sähköveto huomaamattomasti toteutettua. Mutta siellä se nyt on (toivottavasti myös oikeassa paikassa..). Ledinauhan muuntaja tulee seinän toiselle puolelle sisäkattoon piilotettuna. Portaiden lasikaiteiden tilaus ja tarkka mitoittaminen on mieheni to do -listalla.

Eteisen kaapisto ja portaat. Visualisoinnin tehnyt taitava puuseppämme Jaakko Vahtera, Woode Oy.

Viikon aikana piirettiin myös allaoleva kuva meidän ja naapuritalon väliin tulevasta aidasta. Aidan betoniraudoitus tehtiin jo vuosi sitten, nyt siis ajatuksena (naapureiden iloksi) on viedä projekti päätökseen. Tämä kuva lähti viimeinkin rakennusvalvontaan toimenpidelupahakemuksen yhteydessä. Aidan alaosa tehdään betonista ja puurimoitus maalataan samalla värillä kuin talon ulkolaudoitus.

Samalla mietimme myös talomme sisääntulon betoniportaita ja niiden toteutusta. Olemme jo pitkään vilkuilleet muiden talojen porrasratkaisuja ja päätyneet siihen että betoniportaat ovat meille mieluisimmat. Niitä näkee kahdenlaisia, erittäin siistejä ja viimeisteltyjä portaita, joissa kulmat ovat suoria ja pinta sileää ja yksivärisen harmaata. Sitten on vähemmän siistejä toteutuksia, joissa suoraa linjaa on vaikea erottaa ja vesi ja muut värjääntymät saavat kokonaisuuden näyttämään epäsiistiltä. Tähän pitää siis vielä syventyä että osaamme valita oikean toteutustavan. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan!

Tässä siistin näköinen toteutus. Lähde: rakentaja.fi

Rakennusprojekti on jo siinä vaiheessa että puuseppä-Jaakko alkaa kohtapuolin valmistamaan kalusteitamme omalla verstaallaan, joten meidän pitäisi nyt valita myös keittiön taso, allas ja kaikki talon kodinkoneet. Nämä(kin) valinnat ovat meillä työn alla. Lähipäivät olen esim. miettinyt tarkemmin keittiön tason materiaalia ja väriä. Keittiön tasoksi on valittavissa monia eri vaihtoehtoja, jotka jakaantuvat periaatteessa seuraaviin neljään ryhmään; laminaatti, RST-teräs, massiivipuu tai kivi. Kivi jakaantuu moneen eri alaryhmään kuten graniitti, marmori ja kvartsi. Näissä on kaikissa hyvät ja huonot puolensa mutta viimekädessä valinta pitää tehdä omien mieltymysten ja tarpeiden mukaan. Meillä tärkeimmät valintakriteerit ovat helppohoitoisuuden lisäksi mahdollisimman rauhallinen/yksivärinen kokonaisuus vaaleassa sävyssä. Tässä kuvia parista mahdollisesta vaihtoehdosta. Nämä ovat kaikki kvartsikomposiittia. Ulkonäöllisesti materiaali miellyttää meidän silmää ja on helppohoitoinen valinta. Kuuman kattilan laskemista suoraan tasolle tämä materiaali ei kuitenkaan kestä.

Taustalla Vientikiven ”Mist”, vasemmalta oikealle Silestonen ”Blanco Norte, White Norte”, ”Tigris Sand”, ”Yukon”, ”White Storm”.
Tässä vielä kaksi suosikkia ”Yukon” ja ”Tigris Sand” sommiteltuna valitun lattialaatan (Pukkila Reload) ja mahdollisen parkettiehdokkaan kanssa. Aikaisemman kuvan ”Mist”-tasosta ei vielä ole mallipalaa. Tuo iso pinta edellisessä kuvassa on siskoni uuden upean keittiön taso :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *