Tyylikkäät Habitare-messut

Tiedättekö sen tunteen kun koko perhettä väsyttää tapahtumarikkaan ja mukavan viikonlopun jälkeen? Ilta menee ihan kaaokseksi ja kaikkia harmittaa.. Meillä oli juuri sellaista hetki sitten, lapset kiukuttelivat väsyneinä ja meillä vanhemmilla oli vaikeaa olla menemättä kiukkuun mukaan. Sitten lapset nukahtavat ja rauha laskeutuu, kiukku laantuu ja yhtäkkiä kaikki on niinkuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Tunteiden vuoristorataa..

No joo, nyt viikonlopun kohokohtaan: Habitare-messujen antiin.

Messuhalli oli mielestäni hyvin jaettu eri osioihin. Isot kalustefirmat olivat vallanneet selkeästi heille osoitetun alueen hallin perällä, jolloin pienemmät ja monet uudet toimijat pääsivät selkeämmin näkyville heille osoitetulla alueella. Meidän oma kiertely messuilla painottui tähän myöhempään ryhmään. Designista tykkääville riitti tarjontaa laidasta laitaan! Todella tyylikkäät messut kaiken kaikkiaan ja nyt on pää täynnä inspiraatiota ja uusia jänniä ideoita.

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare

Kauniita ja innovatiivisiä valaisimia oli paljon. Jänniä materiaalejakin oli käytetty, kuten tuo joka koostui syömäpuikoista (chopsticks).

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-15

Upeita ruokapöytiä ja lipastoja oli laidasta laitaan..

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-2

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-8

Lundia on tehnyt viime vuosien aikana aikamoisen faceliftin. Itse muistan lapsuudesta ne kellertävän puun väriset huterat kirjahyllyt. Tämän päivän Lundia on jotain aivan muuta!

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-6

Tämä ”day bed” oli esillä kahdessa eri paikassa. Todella kaunis minun mielestä!

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-3

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-13

Nämä tunnetut Alvar Allon suunnittelemat hyllyt tuovat lapsuuden mieleen. Nyt ne taitavat olla vanhempieni vintillä odottamassa kotia johon ne taas sopivat. Ajattelin ottaa asian puheeksi lähiaikoina.. 🙂

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-14

Tuossahan on meidän sänky totesi esikoinen tämän kuvan nähtyänsä. Tässä jatkettu kivalla työpöydällä.

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-7

Kaunis amme, joka sopisi mainiosti meidän talon SPA-osastolle.

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-16

Mieheni unelmatuoli.

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-1

Tässä hieno ja omaperäinen akustiikkapaneli. Taloomme tulee avointa korkeaa tilaa melko paljon, joten akustiikka on ollut mielessä jo suunnittelun alkuvaiheesta saakka.

akustiikkspanelit

Suorat portaat olivat yksi tärkeä lähtökohta talomme pohjaa suunniteltaessa. Mielessäni olen haaveillut ilmavista portaista jo pitkään. Tämä Gradon uutuusmalli on aivan UPEA!

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-10

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-9

Keittiörintamalla tutustuimme mm. tähän ”aamiaiskaappiin”. Tämän kaltaisesta ratkaisusta kirjoitin aikaisemmin Keittiösuunnitelmia-postauksessani.

aamiaskaappi

Sitten kokeilimme ihan livenä miten jääkaapin ja pakastimen saa integroitua vetimettömänä. Ovea koputetaan ja se aukeaa itsestään. Mikäli vahingossa tönäisee ovea se aukeaa myös silloin mutta sulkeutuu melko pian jos ei sitä avata kokonaan. Tiskikoneen saa myös samalla mekanismilla. Hmm, tämä laitetaan mietintämyssyyn.

vetimeton-jaakaappi

Hifistelijöille oli varattu ihan omat tilat Hifi Expossa. Tässä vaiheessa jakauduimme; mies meni hifistelemään ja minä kiertelin Decor-messuhallin (jossa pientä sisustuskrääsää joka lähtöön..).

joutsenmerkitty-omakotitalo_rakennusblogi_habitare_100916-4

Kiva ja antoisa päivä kaiken kaikkia, johon mahtui kauniin designin ja sisustus-haaveilun lisäksi myös patolevyjen nouto Espoosta (=back to basics!). Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

img_8843

 

 

2 thoughts on “Tyylikkäät Habitare-messut

  1. Hei, kenen keittiöfirmat tuo astiakaappi on? Minulle jäi mieleen yksi suoertyylikäs keittiö, liki pitäen kaikki integroitu, mutta nyt en mistään löydä firman nimeä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *