Parkettivalinta tehty – check!

Parkettivalintamme on ollut tiedossa jo jonkin aikaa mutta vasta nyt uskallan kirjoittaa siitä täällä blogissa, nyt kuin vihdoinkin on varmistunut että kaikki Joutsenmerkin kriteerit täyttävät asiat ovat huomioitu ja hyväksytty.

Lattia joka täyttää meidän esteettisten toiveiden lisäksi myös kaikki Joutsenmerkityn rakentamisen kriteerit, joista kirjoitin jo aikaisemmin on:

Timberwisen Sky White lankkuparketti.

Valitsimme tästä tammiparketista harjatun ja öljyvahatun Select-lankun leveydessä 230mm.  Parketti on vaalea ja sävyltään kuulas mutta siinä on mielestäni kuitenkin säilytetty puun lämmin sävy, joka uskoakseni sopii hyvin yhteen muiden Joutsentalon valittujen sävyjen ja materiaalien kanssa.

Parketissa on ns. ”mikroviiste” eli sellainen pieni syvennysviiste reunoissa. Parkettirivit erottuvat tämän avulla hienosti toisistaan ja se tuo ehkä tiettyä käsityön leimaa kokonaisuuteen ja lisää vähän elävyyttä isoon pintaan.

Parkettia valitessa pitää tehdä (taas kerran…) muutamia päätöksiä. Niitä ovat ainakin:

  • väri ja materiaali (värisävyjä on paljon ja materiaalejakin jonkin verran kuten tammi, saarni, jne)
  • kuvio (lankkuparketti, kalanruoto, viisto…)
  • lajitelma (Rustic, Classic, Select…)

Tämä viimeksi mainittu on siis se kuinka paljon parketissa näkyy oksakohtia ja eläväisyyttä. Rusticissa on eniten, Selectissä vähiten. Hinnat menevät myös tämän mukaan, Select-lajitelma on neliöhinnaltaan kallein. Me päädyimme lopulta Selectiin, lattia on iso näkyvä pinta ja halusimme mahdollisimman harmonisen ilmeen.

Muita tehtäviä valintoja ovat:

  • parketin leveys (158 mm, 185 mm, 230 mm, 270 mm)
  • pintakäsittely (lakattu, öljyvahattu, harjattu…)
  • kiinnitystapa (liimapontti, lukkopontti)

Meille tulee lukkopontti – jäimme siihen käsitykseen että tuota liimaponttia pitää käyttää jos lankun leveys on suuri (270 mm) mutta lienee muitakin teknisiä asioita joita on hyvä ottaa huomioon, joten tuo valinta kannattaa tarkistaa rautakaupasta tai valmistajalta.

Valittuun parkettiin ja Timberwiseen yrityksenä pääsimme tutustumaan Habitare-messuilla syyskuussa. Lähestyimme yritystä kyselläksemme josko heidän tuotteensa soveltuisivat meidän projektiin. Joutsenmerkittyjen tai Joutsenmerkin kriteerit täyttävien materiaalien tietokannassa kun ei vielä siinä vaiheessa ollut parketteja juurikaan. Eikä siis myöskään Timberwisen tuotteita. Messuilla näimme uutuuden Sky White-lankun ensimmäistä kertaa ja valinta oli jo siinä vaiheessa melko selvä.

Parketti on nyt tilattu, joten odotamme kallisarvoisen ja odotetun lastin saapuvan työmaalle jo ensi viikolla!

Herrs S keskustelemassa Timberwisen brändijohtaja Laura Lankisen kanssa Habitare-messuilla
Timberwisen showroomilla Loimalla käymässä lokakuussa

 

2 thoughts on “Parkettivalinta tehty – check!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *