Raksaviikko 1 vuosi, 25 viikkoa: Näkymätöntä työtä

Tämä on ollut hyvä viikko. Työt ovat edenneet sekä sertifikaattien että työmaan suhteen.

Suurin helpotus oli, kun saimme Joutsenmerkiltä väliaikatietoa että tähän mennessä toimitettu dokumentointi on nyt käsittelyssä ja mitään esteitä ei ole jatkaa kohti lopullista maalia.

Työmaalla on tehty paljon näkymätöntä työtä – pintamaalausta (joka ei ”näy” kun pohjamaali ja pintamaali ovat samaa sävyä) ja epäsuorien valojen asennusprofiilien ja ledinauhojen asennusta.

Terassin ja parvekkeen kosteuseristys eli bitumihuopamatto on myös asennettu. Siihen päälle sitten terassilautoitus ja lasikaiteiden alumiiniset kiinnityskiskot, ja jotta vesi pääsee parvekkeelta pois, alle asennetaan 15 mm alumiiniset korotuspalat. Ja sadeveden ohjaus päättyy parvekkeen ulkoreunan tippapeltiin, jotta vesi ei valu terassin katolle. Vesi ja kosteus on armoton pelikaveri! Se löytää reittinsä kyllä, elleivät rakenteet ole kunnossa.

Työläs parketin hyväksyntäprosessi saatiin myös kuluneella viikolla maaliin. Parketti on selvästi suurin käsitelty pinta talon sisätiloissa (maalipintoja lukuunottamatta), ja sen suhteen on pitänyt varmistaa mm. formaldehydipäästöt, käytetyn puun alkuperä ja laji ja nanopinnoitteet. Parketin valinnasta yleensä kirjoittaa Rouva S. vielä enemmän lähiaikoina. Se on myös sisustuksellisesti kaikkein näkyvin pinta.

Projektin kannalta parketti oli muodostumassa pullonkaulaksi. Sitä ennen ei voi asentaa esimerkiksi sisäovia tai kamiinaa ja paineita on saada järkevää työtä Laurille ja Sakarille. Sisäovet ovat tulossa parin viikon sisään, samoin kamiina.

Ensi viikko tullaan viettämään talon ulkopuolella panelointihommissa (Sakari ja minä) ja sisällä kylpyhuoneiden vesieristyksen ja toivon mukaan laatoituksen parissa (Lauri). Laatat tulevat maanantaina!

Samoin putkimies-Tapion pitäisi vihdoin päästä lämmitysjärjestelmän kimppuun, tämä viikko on hänellä mennyt flunssassa.

Ja sähkömieskin tulee tiistaina, tarkoitus olisi kytkeä ensimmäisiä epäsuoria valoja ja mahdollisuuksien mukaan kattovalojakin.

Taas on paljon palloja ilmassa, onneksi on monta pelaajaakin.

Vettä on tullut täällä lounaisrannikolla paljon, todellinen testi sadevesijärjestelmille. Ne toimivat, eli ei ole muodostunut lätäköitä mihinkään ja mikään ei ole tukossa.

Tästä taas eteenpäin kohti uutta viikkoa!

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Sisäkatot ovat valmiit, seinät pohjamaalattu.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Timupi-Lauri ja rakennusmies-Sakari viimeistelemässä yläkerran parveketta ennen bitumihuovan asennusta.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Valaistuskuvien läpikäyntiä epäsuorien valojen osalta.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Ulkopuolen koolaukset odottamassa paneeleja.

3 thoughts on “Raksaviikko 1 vuosi, 25 viikkoa: Näkymätöntä työtä

 1. Hei,
  Upeaa taloa teette ja blogijutut ovat mielenkiintoisia. Kiitos näistä.
  Yksi kysymys tuli mieleen tuosta EPS harkon päälle laitetuista koolauksista. Miten ne on saatu kiinni, kun ulkopuolen EPS on niin paksu? Oliko kova homma jos ne propattiin betoniin asti?

  1. Moikka,

   Siihen saatiin vinkki HEVI Kivitaloilta rungon rakennnus -vaiheessa: harkkoja ladottaessa, ennen betonivalua, laitettiin yksinkertaisesti toisesta päästä hieman taivutetut kierretangon pätkät seinästä läpi. Niitä laitettiin tulevien pystykoolauksien kohdille. Eli kierretankojen päädyt ovat olleet kiinni rungossa jo pitkään. Koolauslautoihin tehtiin sitten noihin kohtiin reiät ja ne kiristettiin prikkojen ja muttereiden kanssa.

 2. Kiitos hyvästä ja informatiivisesta blogista, niin tekstin kuin kuvienkin suhteen ja onnea talon valmistumisesta! 🙂 Itsellä on myös aikomus rakentaa FinnEPS-harkoista ja noista ulkoverhoilun esitöistä (kierretangot ja koolauspuiden kiinnitys) olisin tosin toivonut pari kuvaa, mutta hyvin näytti kuitenkin tuokin homma sujuvan joka tapauksessa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *