Raksaviikko 1 vuosi, 26-27 viikkoa: Veturinkuljettajat Lauri ja Sakari

Veturinkuljettajina Joutsentalolla nyt Lauri ja Sakari (eivät kuvassa. 🙂 ).

Onneksi on Lauri ja Sakari. He vetävät projektia työmaalla. Itsellä on mennyt yhä valtavan paljon aikaa kriteeriselvittelyihin, ja muutenkin takki on varsin tyhjä. Kypsyttää aika huolella.

Omakohtainen arvioni on, perustuen laajaan otantaan (eli yhteen projektiin), että reilun vuoden verran jaksaa painaa rakentamista täysillä ja fiilis on hyvä. Sitten kun siitä pitkittyy niin alkaa hapot painamaan jaloissa. Ja eritoten päässä. Meillä on nyt itse raksaamista puolitoista vuotta takana ja tontin saamisesta jo reilusti yli kaksi vuotta. Vuosi on hyvä tähtäin saada rakennusprojekti valmiiksi, vaikkapa olisikin ”pihat sitten myöhemmin” -mentaliteetilla. Tuleville rakentajille taas vinkiksi…toki kaikki ovat erilaisia, sekä ihmiset että projektit.

Ja sitten taas arkisimpiin asioihin eli tilannekatsaukseen. Talolla maalaustyöt ovat nyt valmiit. Talolla ollaan tehty lisäksi muun muuassa vesieristyksiä, epäsuorien valojen asennuksia, sähkötöitä ja laatoitustyötkin ovat alkaneet.

Epäsuorista valoista tuli hienot. Niissähän meillä oli alunperin tarkoitus käyttää sellaisia kulmaprofiileja, jolloin ledinauha olisi tullut 45 asteen kulmaan alaviistoon (tai onko se sitten 135 astetta..). Yläkertaan jo ehdittiin nämä kiinnittämäänkin joka huoneeseen ennenkuin sähkömies tuli kytkemään valot ja päästiin näkemään ”livenä” että miltä näyttää.

Tuo 45 asteen kulma oli liian jyrkkä. Valo valaisi lähes pelkästään seinää ja teki selvän rajan, ajatushan tuossa epäsuorassa valossa on että valo pikkuhiljaa ”hiipuu” alaspäin. Reunan epätasaisuudetkin näkyivät kovin selvästi.

Tehtiin samantien muutos – loput kulmaprofiilit meni palautukseen ja tilalle tilattiin ihan tavallista tasaista asennusprofiilia, joka asennettiin valoaukon reunaan, osoittamaan suoraan ylöspäin. Nyt valo on sellainen kuin pitää!

Epäsuoran valon toteutus – alkuperäinen suunnitelma (ei toiminut) vasemmalla, lopullinen toteutus oikealla (toimii).

Tavaratoimituksissa on ollut vaihtelua – parketit tuli paljon nopeammin kuin oletin, pari muuta lähetystä on taas vaiheessa. Ensi viikolla pitäisi tulla lopulliset ulko- ja sisäovet sekä myös ulkopaneelit.

Putkimies-Tapio on päässyt jonkin verran eteenpäin lämmitysjärjestelmän kanssa kellarissa, mutta tällä hetkellä odotetaan jotain kolmitie-venttiilejä, jotka on niin erikoisia että kenelläkään tukkurilla ei ollut niitä hyllyssä…huoh. Stressi on melkoinen tuon lämmitysjärjestelmän kanssa, perinteisemmälläkin ratkaisulla olisi tosiaan voinut mennä…

Aion itse olla nyt pari viikkoa enemmän tai vähemmän pois talolta. Keskittyä opintoihin ja kaikkeen muuhun paitsi stressaamiseen talosta. Katsotaan miten onnistuu… Projektiveturia kuljettavat Lauri ja Sakari. Onneksi on hyvät, sanoisinko jopa erinomaiset, miehet ratissa!

(PS. Päätin vaihtaa ”työmaa”-sanan ”talo”-sanaan. Pitää ruveta jo itsekin ajattelemaan kohdetta talona, eikä vain ainaisena työmaana. Positive thinking? (trying really hard…).)

Kuvia taas matkan varrelta…

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Sähkömies-Petri ja Sakari valojen parissa. Yltää yltää, Sakke!
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Ledinauha liimataan asennusprofiiliin ja siihen muovikalvo päälle. Johdot kiinni katossa piilossa olevaan muuntajaan.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Lopputulos on tavoitteen mukainen. On vaatinut kyllä työtä!
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Hommat etenee onneksi myös teknisessä tilassa. Kuvassa näkyy Thermian maalämpöpumppu ja vieressä Jäspin 500 litran hybridi-lämminvesivaraajalla, jossa on sisällä kaksi lämminvesikierukkaa ja yksi aurinkokierukka. Laitimmaisena vasemmalla alapohjan ja autotallin ilmanvaihtokone, jossa lämmmöntalteenotto ja viilennys maapiirin avulla. (Sen päällä ei ole putkimies-Tapion peruukki vaan hevosen jouhia! Erinomainen tiiviste kuulemma. Tämä on siis tosi juttu.)
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Kylpyhuoneen sisustusväri… Eikun se olikin vasta vesieriste.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Lauri laittamassa Kiillon vesieristettä. Kiillolta kävi toimittaja ja valokuvaaja tekemässä juttuakin heidän lehteen. Useat Kiillon tuotteet ovat ympäristöystävällisiä, he ovat panostaneet siihen paljon.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Vesieristeen päälle saneerauslaasti, sen päälle sitten vielä mikrosementti.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Laasti- ja laatoitushommissa.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Keittiö ja kodinhoitohuone laatoitettu, saumoihin vielä saniteettisilikoni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *