Master bedroom / Walk-in-Closet / kylpyhuone-kombo

Ensimmäinen päivä pitkään aikaan, jolloin en ole käynyt tontilla, tulee jo (vähän) ikävä. Miehenikään ei ehtinyt käydä kuin kääntymässä, kun Joutsenmerkin dokumentaatio työllistää tällä hetkellä melkoisesti. Alkuviikon rakentamista/Joutsenmerkki-selvittelyä/tavaroiden tilaamista/aikatauluttamista/opiskelua ym. työtehtäviä hoitaneena hän päätti että tämä päivä pyhitetään paperitöiden hoitamiseen. Näin alkuvaiheessa ei kannata polttaa itseään loppuun..

Ajattelin tässä postauksessa kertoa hieman lähemmin yhdestä yläkerran tilaratkaisusta, joka on yksi suosikeistani uudessa talossamme; eli meidän makuuhuone- / Walk-in-Closet- / kylpyhuone-kombinaatiosta.

Joutsenmerkitty omakotitalo pohjapiirustus
Master bedroom / Walk-in-Closet / kylpyhuone

Suunnitellessamme talon pohjaa meillä oli selkeä näkemys siitä että makuuhuoneet sijaitsisivat yläkerrassa ja meidän makuuhuoneemme talon paraatipäädyssä, josta merinäkymä (ainakin osittainen). Walk-in-Closet makuuhuoneemme yhteydessä oli myös yksi niistä pakollisista jutuista, josta olen täällä blogissakin maininnut monet kerrat.. Se että vaatehuoneesta pääsee vielä kylpyhuoneeseen tekee tästä kokonaisuudesta minulle täydellisen.

Nykyinen makuuhuoneemme on noin 10 m2, joten suunnittelimme tulevan makuuhuoneen hieman isommaksi. Liikaa tilaa ei täällä tarvita, koska sisustusmielessä tänne ei tule muuta kuin sänky, yöpöydät ja ehkä nojatuoli tai kaksi. Sänky ja yöpöydät on ajateltu sijoittaa ulkoseinää vasten, jossa molemmissa nurkissa kapea lattiasta kattoon -ikkuna. Ikkunat tulevat mitä luultavammin maitolasista, jolloin ulkoa ei näe sisälle mutta valo pääsee tulvimaan sisälle. Makuuhuoneen eteläpäädyssä on leveämpi lattiasta kattoon -ikkuna merinäkymää ja pihaa päin.

Nykyisen makuhuoneemme värimaailma ja tunnelma on mielestäni hyvin rauhallinen ja harmoninen, samaa linjaa ja samoilla kalusteilla sisustetaan myös uuden talon Master bedroom.

IMG_2794

IMG_2796

 

Kaikki ovet makuuhuoneen / vaatehuoneen / kylpyhuoneen välillä ovat suunniteltu olevan liukuovia, ne säästävät tilaa ja ovat mielestäni kauniita. Vielä ei olla lyöty lukkoon minkälaiset ovet meille tulee. Kauniita malleja ja materiaaleja on markkinoilla paljon. Meidän ovien pitää tietysti täyttää Joutsenmerkin kriteerit, joten tämä rajaa pois osan heti kättelyssä.

Makuuhuoneesta pääsee suoraan vaatehuoneeseen, johon tulee minun ja mieheni vaatesäilytys. Minun vaatteet avohyllyille/avorekeille ja miehen sotkuiset kaapit ovien taakse piiloon.. 🙂 No ei nyt sentään, osa vaatteista ovien taakse, osa avohyllyillä ja säilytystilaa kengille, laukuille ym. ym. Olen mitannut nykyisen kotimme vaatetangot varmistuakseni siitä että uuteen taloon tulee vähintäänkin sama määrä tilaa roikkuville vaatteille. Nyt en tarkkoja metrimääriä muista mutta uudessa talossa on sopivassa määrin enemmän tankometrejä. Hyvä vinkki, jonka luin sisustuslehdestä jokin aika sitten.

Yläkerrassa on yksi kylpyhuone, joten tämä tulee olemaan kovassa käytössä. Tänne on suunniteltu kaksi vierekkäistä pesuallasta. Ajattelen että näille tulee varmasti käyttöä nelihenkisessä perheessä aamu-ja iltaruuhkan aikaan.. Kylpyhuoneen pääty, jossa suihku, rajataan kokonaan lasilla, ettei vettä roisku muualle kylpyhuoneeseen.

Lopuksi taas inspiraatiokuvia siitä miltä tilat voisivat näyttää. Pinterest on osoittautunut erittäin hyväksi työkaluksi suunnittelutyössä, sieltä löytyy vaikka mitä ja välillä haaveiluun voi uppoutua pitkiksi ajoiksi.. Nämä kuvat siis kaikki edellä mainitusta lähteestä.

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_WalkInCloset

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_WalkInCloset
Tässä todella kaunis puun ja valkoisen yhdistelmä. Kokolattiamatto olisi myös ylellinen ja kodikas mutta onko meidän tapauksessa niin käytännöllinen kun kulku kylpyhuoneeseen myös?

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_WalkInCloset

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_WalkInCloset

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_WalkInCloset

 

Walk in Closet haaveiluni alkoi jo aikoja sitten. Kun muutimme nykyiseen kotiimme vuonna 2010 tein pienestä (siis todella pienestä) portaiden alla sijaitsevasta komerosta itselleni oman ”kenkähuoneen”. Siitä ne haaveet vaatehuoneesta, jossa kaikki olisi kauniisti esillä, siis saivat alkunsa.

Versio 2
Tässä kuva omasta kyhäelmästä ja kaikista pölyttyneistä korkkareista, joille ei tässä elämänvaiheessa ole käyttöä..

 

Sitten kylpyhuoneen vuoro (kaikki kuvat Pinterest):

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone
Tämä kuva edustaa lähes täydellisesti minulle mieluista värimaailmaa ja toivon tätä tunnelmaa sekä ylä- ja alakerran kylpyhuoneisiin. Tämän kylpyhuoneen valaistus on myös täydellinen!

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone
Haluan että kaikki kylpyhuonekalusteet kiinnitetään tällä tavoin. Lattia jää helposti siivottavaksi ja antaa ilmavan yleisilmeen.

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone
Kaunis valaistu syvennys!
Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone
Tässä hienosti upotettu suihku seinärakenteeseen.
Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone
Näitä ”unidrain” lattiakaivoja olen ajatellut sekä yläkerran kylpyhuoneeseen ja alakerran saunaosastoon.

 

Tässä kaikki tältä erää. Hyvää alkavaa viikonloppua!

 

 

2 thoughts on “Master bedroom / Walk-in-Closet / kylpyhuone-kombo

  1. Siisti projekti teillä! Saako kysyä tyhmän kysymyksen. Valuuko kaikki vesi suoraan tuohon lattiakaivoon vai joudutteko hankkimaan lastan kylpyhuoneeseen?

    Lastathan ovat aika tylsän näköisiä alumiinirimpuloita, ehkä jopa rumia, kun kylppäri on kuitenkin laitettu viimeisen päälle eli varsinainen kysymys olisikin mihin kummaan sen lastan sitten piilottaisi näkyviltä jaloista kuljeksimasta?
    Nimimerkillä: juuri ajankohtaisesti tuota asiaa pähkäilevä…

    1. Tyhmiä kysymyksiä ei minun mielestäni ole. Yritän itsekin aina ajatella asioita hyvin käytännönläheisesti ja tuo (ei niin esteettinen) lasta kylpyhuoneessa on juuri sellainen. Suurin osa vedestä valuu varmasti suoraan viemäriin kunhan suihkutilojen kaadot ovat hyvin tehty. Kuivaksi lattiiaa ei varmaan saa mitenkään heti suihkuhetken jälkeen mutta jos valittu laatta on sellainen ettei vesipisarat jää häiritsevästi näkyviin ja suihkutila sellaisessa paikassa ettei siitä tarvitse edestakaisin kävellä niin haittaako märkä lattia sitten? En tiedä, en ole tätä(kään) tullut ajatelleeksi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *