Ikkunatilaus tehty, huoh

Tänään lähti viimeinkin ikkunatilaus vetämään. Ikkunamme tulevat HR-ikkunoilta, yhteensä 23 kappaletta!?! Ala- ja yläkerran liukuovikokonaisuudet tilasimme Haapsalu Uksetehtaalta Virosta. Oman kokemuksemme perusteella itse ikkunoiden hinnoissa ei maiden välillä ole suurempaa hintaeroa mutta liukuovien osalta hintaero on merkittävä.

Tällaista ”karttaa” olemme tässä viimeiset viikot lukeneet yhdessä toimittajien kanssa hioen tilauksen sisältöä ja hintaa (tietenkin). Nyt olemme tyytyväisiä. Toivottavasti myös sitten kun toimitus saapuu.

Kaikkien ikkunoiden sisäpuoliset puiset puitteet maalataan Tikkurilan Heinä -värillä, josta mieheni jo aikaisemmin kirjoitti. Tätä väriä arkkitehti käytti visualisoinneissa talon ulkopuolisten panelointien osalta ja päätimme valita saman värin myös sisälle. Nämä isot linjanvedot jännittävät kovasti, tulihan nyt oikea värivalinta tehtyä jne jne. Pitää kuitenkin yrittää muistaa ettei talon tärkein tehtävä, eli asumismukavuus, siitä paljoa huonone vaikka ihan oikeata nyanssia ei osattukaan valita.. Pitää yrittää pitää tämä ohjenuorana koska näitä valintoja on niin huima määrä.

Tässä vielä kuva Tikkurilan heinä väristä. Ikkunoiden alumiinisiin ulkopokiin löysimme hyvin saman värisen RAL-värin.

Tikkurila Heinä alhaalla kolmas vasemmalta

Joihinkin ikkunoihin otimme aurinkosuojalasin estämään huoneiden kuumenemista aurinkoisina päivinä. Tämä meille ei olisi kiireen keskellä tullut mieleen ilman ystävällisen lukijan kallisarvoista kommenttia. Kiitos siitä!

Valitsimme myös joihinkin ikkunoihin etsattua lasia (maitolasi/satiinilasi), jolloin sisälle ei näe mutta valo pääsee kuitenkin sisälle. Nämä ikkunat sijaitsevat kaikki talon sisääntulosyvennyksessä. Alakerrassa siis ulko-ovien apuikkunat ja yläkerrassa makuuhuoneen ja vaatehuoneen korkeat ja kapeat ikkunat. Autotallin iso ikkuna, jonka funktio on lämmittää autotallia, tulee myös etsatusta lasista. Uskon että tämä on mukavampi vaihtoehto myös vastapäisille naapureille, nyt heidän ei tarvitse katsoa meidän likaisia autoja ”näyteikkunassa” :).

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Ikkunatilaus tehty, huoh

  1. Pingback:Ikkunakarmien värisävystä vielä - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *