Raksaviikko 33: harjakorkeus lähestyy

No nyt alkaa olla eps-harkkojen ladonta loppusuoralla. Olemme saavuttaneet sen korkeuden että seuraavaksi vielä yksi valu seiniin ja sitten ruvetaan valmistelemaan kattotuolien asennusta. Hyvä juttu.

Viime viikolla oli huumori vähissä ja kieltämättä pientä tunteiden vuoristorataa on ollut tämäkin viikko, ollaan sellaisessa vaiheessa että projektia on tehty ihan täysillä jo reilusti yli vuosi (suunnittelut, Joutsenmerkki-selvittelyt, maakaupat, liittymäasiat, luvat, jne) ja rakentamistakin yli puoli vuotta. Ja kuitenkin ollaan yhä aika harmaassa ja karussa vaiheessa eikä loppua näy. Nyt todella kysytään sitä sitkeyttä ja yhteen hiileen puhaltamista. Niinhän sitä sanotaan että tämä on yksi elämän suurimmista ponnistuksista, kun pienlapsiperhe tekee omakotitaloa. (Varsinkin silloin kun kuopuksella on samaan aikaan sekä 2-vuotiaan uhmaikä että vatsatauti! 🙂 🙂 )

Tikkurila Heinä alhaalla kolmas vasemmalta

 

Tänään saatiin valittua RAL-värikoodi ulkopuolisille alumiinisille ikkunapokille, jotka maalataan peitemaalilla. Ikkunoiden puinen sisäpinta tulee meille siis värillä Tikkurila ”Heinä”  arkkitehdin alkuperäisen suunnitelman mukaan ja sen värisen mallipalan kanssa silmämääräisesti valittiin RAL-värikartasta väri, RAL-320-2. Oikein hieno väri on.

 

Ikkunat tilaamme HR-Ikkunoilta. He ovat HEVI Kivitalojen kumppani ja erikoistuneet energiatehokkaisiin ikkunoihin, heidän avattavien ikkunoiden U-arvo on Suomen paras, U-arvoltaan 0,55! Maallikkona on vaikea arvioida eri U-arvojen merkitystä käytännön energiakulutukseen mutta koska he olivat hinnaltaan kilpailukykyisiä ja lisäksi erikoistuneet energiatehokkuuteen niin valinta on meille oikein sopiva. Ja palvelevat puhelimessa rennolla pohjanmaan murteella niin se aina vähän piristää päivää:).

Lämpöä ja aurinkoa on luvattu tulevalle viikolle Etelä-Suomeen, se otetaan ilolla vastaan! Raksalla rokki raikaamaan ja lisää kaasua. Nyt ei auta muu. Tällä kertaa vähän lyhyempi päivitys, raksalla tosiaan ei mitään uutta vaihetta ole alkanut. Toivottavasti pian!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *