Mietinnässä verhot ja kaihtimet

Lastenohjelmat alkoivat nyt, ehkä minäkin ehdin kirjoittamaan lyhyet kuulumiset.. Tänään oli jo paljon parempi päivä totesi mieheni tyytyväisenä kun kävimme lasten kanssa hetki sitten raksalla kääntymässä. Siellä ne duunarit iloisesti nälvivät toisiansa kylmän viiman ja lumisateen keskellä. Business as usual siis.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Näkymä lastenhuoneista avoimen tilan yli parvekkeelle
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Näkymä esikoisen huoneen 🙂 oviaukosta kylpyhuoneen oviaukkoa päin. Oikealla puolella meidän makuuhuoneen oviaukko. Aukot on jätetty isoiksi koska niihin tulee liukuovet ja niiden kotelot.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Vasemmalla kuopuksen huoneen ikkuna, perällä kodinhoitohuoneen ikkuna

Mieheni mainitsi lyhyesti eilisessä ”itkuvirsi”-postauksessaan että olemme päätyneet liukuoviin ala- ja yläkerran terassien osalta. Järki sanoo yhtä mutta tunteet toista.. Itse olisin jo ollut valmis ”tyytymään” tavallisiin parvekeoviin mutta mieheni ei vaan pystynyt luopumaan tästä näkymästä:

Villa Palmgren, John Pawson Limited

Eikö meidän unelmiemme Joutsentalo ansaitse liukuovensa hän totesi ja minä myönnyin. Päätöstä edesauttoi se että löysimme sattumoisin identtisen ovimalliin kuin ylläolevassa kuvassa ja vielä kohtuuhintaan, laadusta tinkimättä. Hintaerosta liukuovi versus ikkunat + tavallinen parvekeovi ei näin ollen tulekaan niin suuri kuin aluksi pelkäsimme.

Tänään olen itse surffannut netissä kuopuksen päikkäreiden aikana eri verho- ja kaihdinvaihtoehtoja. Ikkunat ovat viittä vaille valmiit tilattaviksi, joten nyt pitäisi päättää minkälaiset kaihdinratkaisut valitsemme, mikäli ne ovat sellaiset jotka vaativat toimenpiteitä ikkunatoimittajalta. Meille ei tule juurikaan avattavia ikkunoita muualle kuin yläkerran pakollisiin varauloskäynteihin (vain kolme ikkunaa). Sälekaihtimia ei siis saa asennettua ikkunoiden väleihin ja ikkunan sisäpuolella ne keräävät pölyä ja rikkoontuvat helposti. Sälekaihtimien väri myös mietityttää kun meille tulee tammenväriset ikkunapokat. Valkoiset kaihtimet eivät ehkä sovi niihin niin hyvin ja puisia kaihtimia en halua koska silloin talon yleisilme muuttuu liian ”puiseksi”.

Sälekaihtimet vaan olisivat niin kätevät ainakin makuuhuoneissa ja muissa privaateissa tiloissa. Ulos näkee hyvin, maisema ei peity mutta sisälle ei näe. Tästä syystä puntaroin nyt vaihtoehtoa jossa kaikki isot ikkunat yleisissä tiloissa olisivat tammenvärisillä puitteilla kun taas kaikki muut yllämainitut (makuuhuoneet ym. privaatit tilat) ikkunapuitteet valkoiset. Silloin kaihdinpäätös olisi mielestäni todella helppo tehdä vaikkakin yllämainittu epäkäytännöllisyys pölyn suhteen jää edelleen ongelmaksi. Tässä vaihtoehdossa, jossa talossa olisi kahden värisiä ikkunapuitteita, on kuitenkin se riski että rikomme se yhtenäisen tyylin, jota olimme ajatelleet talon kaikkiin tiloihin.

Tänään Pinterestin ihmeelliseen maailmaan uppoutuneena ja hakusanaa ”modern blinds” käyttäen törmäsin seuraaviin mielenkiintoisiin vaihtoehtoihin. Kierrekaihdin, taitaa olla tämän modernin rullaverhon oikeaoppinen termi, joka näkyy monessa kuvassa.

 

Tämänkaltainen kattoon upotettu kotelo verhoille voisi olla todella toimiva ja tyylikkään näköinen ratkaisu.

 

Alempi verho suojaa auringolta ja antaa näkösuojaa, ylempi pimentää.

Tyylikkäitä ratkaisuja mutta ei ehkä niin kodinomaisia vaihtoehtoja minun makuuni.. Toimisivat kyllä varmasti hyvin isoilla ikkunapinnoilla.
Minulle verhoilla sisustaminen on täysin vieras osa-alue, niitä löytyy nykyisessä kodissamme ainoastaan makuuhuoneissa. Tässä kuvassa on todella kaunis tunnelma, saa jopa minut harkitsemaan verhoja. Ja tuo lattia!!

 

 

1 thought on “Mietinnässä verhot ja kaihtimet

  1. Pingback:Verhoasiaa - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *