Ikkunakarmien värisävystä vielä

Nyt tarkkana kaikki te jotka olette valitsemassa muuta kuin valkoiset tai mustat sisäkarmit ikkunoihin!

Kirjoitin aikaisemmin ikkunapokien väriselvittelyistä ja siitä ettei joka pieneen nyanssieroon voi jäädä kiinni koska tehtäviä päätöksiä on niin monia. Onneksi kuitenkin pyysin ikkunavalmistajaltamme, HR-ikkunoilta, mallipaloja meidän valitsemasta sävystä ja eri variaatioista siitä.

Kävi ilmi että väri, siinä muodossa jonka uskoimme olevan meille oikea, olikin aivan liian kellertävä. Kyllä olisi itku tullut jos kaikki 25 ikkunaa + liukuovi ja panorama ikkunat olisivat saapuneet tontille tässä sävyssä. Tästä on se meidän haaveissa oleva vaalean tammen sävy kaukana..

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
HR-ikkunoiden lähettämät mallipalat vasemmalta oikealle: 1 x Tikkurilan heinä + valkolakka, 1 x heinä + lakka, 2 x heinä + valkolakka, 2 x heinä + lakka (=se jonka ajattelimme olevan se oikea..)
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Tässä mallipalat samassa järjestyksessä tammipöydän päällä. Pöytä on melko tumma, ikkunapokista en halua ihan näin tummia..

 

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Tässä mallipalojen lisäksi värinäyte keittiön mahdollisesta materiaalivalinnasta. Siihen sointuu parhaiten tuo mallipala jossa 2 x heinä ja valkolakkaus.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Mallipala (2 x heinä + lakka) ja Tikkurilan heinä värin mallipala maalikaupassa. Huomattava ero johtuu kenties siitä että mallipalan heinä-sävyte on sekoitettu ulkokäyttöön tarkoitettuun lakkaan eikä päälle ole laitettu mitään päällyslakkaa.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Löysin rakennustarvikeliikkeessä efektiseinävaihtoehtoja tammen eri sävyissä. Ikkunapokan mallipala (ylimpänä) pistää silmään aivan liian kellertävänä. Heinä-kuullotteen ja keittiöoven mallipala sointuvat hyvin värimaailmaan. Tuo toiseksi alin puulaji on saarni, joten jättäkää se huomioimatta.

Ikkunavalmistajamme lupasi meille vielä toisen setin mallipaloja, kiitos HR-ikkunat, joten nyt pitää olla tarkkana että löydämme tilalle korvaavan tuotteen, jolla toivon mukaan saamme juuri oikean värin aikaiseksi. Apunamme käytämme tällä kertaa Tikkurilan maalausneuvontaa, jonne lähetimme allaolevan kollaasiin, joka sisältää kuvia, joissa juuri sitä oikeanlaista tammen sävyä. Fingers crossed!

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

7 thoughts on “Ikkunakarmien värisävystä vielä

  1. Pingback:Laattavalinnat tehty, check! - Joutsentalo.fi

  2. Heips! Katsoinko oikein että teillä on ikkunapelti samaa sävyä ikkunakarmien kanssa? Eli puun sävyä. Olen itse pähkäillyt juuri tuota että jos ikkunan karmit on puun sävyä niin miten sen pellin saa huomaamattomaksi. Ja mikä ikkunatoimittaja teillä oli?:)

    1. Moikka! Juu, ulkopuoleiset pellit ovat meillä myös ruskeat. Ei ihan samaa sävyä sisäkarmien kanssa mutta sointuvat mielestäni hyvin sisäkarmien kanssa. Ikkunatoimittajana meillä HR Ikkunat, isot liukuovet Haapsalu Uksetehtaalta. Hienosti saimme karmien värin samassa sävyssä vaikka kaksi eri toimittajaa.

    1. Ikkunoiden sisäkarmien lopullinen väri on Tikkurilan meille ”spesiaalina” sekoittama väri ”XF Roiha 2017” joka jäljittelee mahdollisimman paljon vaalean tammen sävyä. Olemme tosi tyytyväisiä sävyyn. Tuolla koodilla pitäisi kyseistä väriä löytyä Tikkurilan sävykoneesta. Onnea pohdintoihin!

  3. Okei, kiitos! Täytyy ehdottomasti kokeilla vielä tuota, hyvältä näyttää 🙂 Tuliko teille 1- vai 2-kertainen maali + lakka?

  4. Nyt en löydä tietoa käsittelykerroista. Ehkä niitä oli juuri tuo 2 + lakka. Kannattaa pyytää mallipalat kaikista vaihtoehdoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *