Raksaviikko 36: valuja, kattotuoleja ja vähän Wäinö Aaltosta

Nyt olisi toivon mukaan kaikki seinävalut tehty.

Tuntuu todella mukavalta että ollaan päästy nyt vihdoin tekemään kattoa. Kattotuolit saapuvat torstaina. Yksi paikallinen yrittäjä, jolla on nosturilla varustettu vaihtolava-auto kävi pari kuukautta sitten tontilla nostamassa muutaman teräspalkin paikalleen, ja sekä minä että hän ajatteli että sopii se sama laite kattotuolienkin nostamiseen. Siinä olimme kummatkin aika ihmeissään perjantaina kun kävi nopeasti selväksi että kyllä talo on niin korkea että ei riittänyt nosturin ulottuvuus. Amatöörivirhe – no sellainenhan tässä ollaan.

No ei muuta kuin puhelin käteen perjantaina klo 16 jälkeen ja hienosti onnistui varaus Nostopalvelu Simolalta samalle nosturille ja kuskille kuka hoiti ontelolaatat. Maanantaina klo 7:30 tulee sitten kunnon kalustoa eli ajoneuvonosturi 40 tn.

Nosturilla varustettu vaihtolava-auto. Kuvalähde Kuorma-Vesa Oy.

Seuraava vinkki ja neuvo: Nuo kuormurissa olevat nosturit ovat siitä hyviä että niissä on kauko-ohjattavat nosturit. Eli siis kuski voi nousta pois autosta ja kulkea vapaasti tarpeen mukaan. Tuntihintakin on yleensä edullisempi (n 50-60 eur/h + alv). Kääntöpuolena on sitten rajoitetumpi nostoetäisyys.

 

Ajoneuvonosturi 40 tn. Kuvalähde Liebherr Finland.

Ajoneuvonostureilla riittää nostokykyä ja -etäisyyttä mutta niissä kuski istuu koko ajan nosturissa sisällä. Kuski ei aina edes näe paikkaa mihin tavaraa nostetaan, joten kuskia pitää ohjata käsimerkein ja joskus tarvitaan erillinen ”merkkimies” (meillä eläkkeellä oleva isäni) joka ohjaa kuskia kun minä ja timpuri olemme katolla asentamassa nostettavia kattotuoleja paikalleen. Myös tuntihinnat ovat näille isommille nostureille tyyriimpiä (n 100 eur/h + alv).

Kun selvittelin nosturien hintoja isoja eroja ei ole ja kaikilla alkaa veloitus siitä hetkestä kun nosturi lähtee varikolta ja päättyy siihen kun se palaa varikolle. Pieniä eroja oli siinä että onko veloitus viimeiseltä alkaneelta tunnilta koko tunti vai onko veloitus 15/30 min välein. Pieniä asioita mutta hyvä tietää…

Kuluneella viikolla tapahtui siis seuraavaa:

  • tehtiin parvekkeen puurakenteinen seinä
  • viimeinen seinävalu, nyt on kaikki seinät valettu ja oikeassa korossa
  • asennettiin aluspuut ja kulmaraudat kattotuoleja varten

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Viikonloppuna käytiin lasten museokierroksella Wäinö Aaltosen museossa. Varmaan lähes kaikille turkulaisille tuttua museon kahvion akvaariota olen itsekin ihmetellyt lapsena, nyt oli seuraavan sukupolven vuoro.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *