Raksaviikko 35: eteenpäin…ja vähän taaksepäin

Tällä viikolla on aikaa mennyt puhelimessa enemmän kuin haluaisi. Pieni väärinkäsitys rakennesuunnittelijan ja kattuotuoli-firman suunnittelijan kanssa tarkoitti sitä että alunperin kattotuolien päälle kaavailtu iso liimapuupalkki jää nyt sittenkin pois. Budjettimielessä ehkä ihan hyvä juttu, mutta mehän olimme jo viime viikolla ehtineet rakentaa sen eteläpäädyn sen mukaan että se valetaan betonista ylös asti ja paikka tuolle palkille oli valmiina…eli nyt tuli projektin aikana ensimmäisen kerran tilanne, jossa jouduttiin vähän purkamaan tehtyä työtä. Onneksi ei kovin paha rasti.

Joutsenmerkki-asioita on tehty seuraavasti:

Liimapuupalkki-toimittajan puutavaran jäljitettävyystodistus (ns. PEFC-sertifikaatti): Check

  •  Late-Rakenteet Oy.  Versowood on toinen hyvä toimittaja ja toimittanut tarvittavat kriteeristödokumentit, mutta Late on turkulaisena yrityksenä lähempänä niin ei maksa rahdit niin paljon.

Talon ulkopuolisen puupaneloinnin (ja mahdollisesti kattotuolien) maalaamiseen kriteerit täyttävä kuullote/lakka: Check

Betoniasioihin liittyen Joutsenmerkin organisaatiolle ns. pakkasbetonin lisäaineen tiedot: Check

Betonin kriteeristöä tarkastellaan Joutsenmerkillä tällä hetkellä Pohjoismaisella tasolla. Suomessa ainakin on minusta todella vaikea rakentaa betonirakenteita ilman näitä pakkasbetonissa käytettäviä jäätymispistettä alentavia lisäaineita.

LVI- ja rakennesuunnitteluasiat ovat myös vaatineet useita puhelinkeskusteluja. Ja tulipa ikkunatoimituksiinkin vielä muutama muutos.

Kun tarkastelen ylläolevaa listaa joiden parissa on tullut vietettyä monta tuntia tällä viikolla niin onhan noista iso osa sellaisia joita ei normaalissa pientalotalonrakentamisessa tulisi edes ajatelleeksi. Mutta tämä kuuluu nyt tähän meidän projektiin, selvitettävä on, hoidetaan homma!

Kattotarvikkeet on tilattu – istuin autossani muutaman tunnin tiistaiaamupäivällä raksalla ja laskeskelin menekkejä piirroksista kännykän ja iPadin avulla niin intensiivisesti että meni tuulilasi huuruun! Ruodelaudat, aluskate, rimat, räystäslaudat jne. Puutavaraa tulee katolle noin 2,5 kilometriä…käsittämättömiä määriä. Toimituskin tuli jo tontille. Pellit, rännit, kattoturvatuotteet ja läpiviennit tulevat onneksi valmiiksi laskettuna kattotoimittajalta.

Viikolla tehtiin kantava sisäseinä valmiiksi ylös asti (kattotuolit ottavat siitä tukea). Tarkisteltiin myös talon ”korkoja” (eli siis sitä että seinät ovat joka puolelta yhtä korkealla jotta kattotuolit tulevat suoraan) laserin kanssa sekä valmisteltiin sitä viimeistä betonivalua. Se on tulossa ensi tiistaina.

Ensi viikon tavoite: viettää vähemmän aikaa puhelimessa :).

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Tämä on se pienempi liimapuupalkki joka tulee sisääntulon yläpuolelle…painaa useita satoja kiloja, jotenkin pitäisi saada reilun kuuden metrin korkeuteen…
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Lisää tavaraa, nämä menee katolle.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Purkuhommiksi meni tämän seinän osalta.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Ensi viikon suunnittelua perjantai-iltapäivänä.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Maanantain työlista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *