Raksaviikko 26: kantava sisäseinä ja portaiden rungot valmiit

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Taas on rakenneltu yksi viikko ihan menestyksekkäästi. Viikko oli tosin nelipäiväinen kun perheessä on streptokokkia, kuumetta, flunssaa ja muita ”hauskoja” lapsiperheen ajanvietteitä. Myös Lauri piti vapaapäivän perjantaina kun oli niin kova lumisade että laser-/korkomittauksia (ensi viikon ontelolaattojen asennusta varten) ei olisi voinut tehdä.

Viikon aikana saatiin kuitenkin kantava seinä ja leijuvien portaiden rakenteet valmiiksi ja valettua. Näyttää ainakin todella suorilta ne portaat! Rakenne on terästä ja betonia.

Kustannuksia tähän mennessä kertynyt alle tuhat euroa teräksistä, joitakin satoja euroja rakennesuunnittelusta ja timpuri-Laurin työaikaa sellainen vajaa pari viikkoa. Vielä tulee puupinnotteiden kustannukset, puusepän työt ja lasitus. Ei siis ilmaista mutta kun valmispakettina tällaisten leijuvien portaiden hinnat olivat viisinumeroisia niin kyllä sen alle jäädään kirkkaasti.

Myös se ”väärillä teillä hortoillut” teräspilari löysi sen oikean paikkansa ja on tukevasti kiinnitetty ja betonia täyteen valettu. Sinne se jää piiloon saunan sisäseinään. Muy bien!

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Pilari paikallaan ja lopuksi ”kumilla” betonia täyteen.

Kuluneella viikolla on myös lähdetty laskemaan tarkemmin sähköpaneelien kokoja, kokoonpanoa ja sijoittelua, selvitelty lisää niitä betoniharkkojen kemiallisten lisäaineiden pitoisuuksia (yhä vähän auki, aargh…) ja pohdittu ikkunoiden U-arvoja ja karmisyvyyksiä.

Valittavien (ostettavien) asioiden lista tuntuu lähes loputtomalta mutta kun niitä hankkii ja selvittää näin yksi tai muutama asia kerrallaan niin stressi on hallittavissa. Kiire on pahin juttu, sen huomasimme sen piiloasennettavan kylpyhuoneen hanan tarvikehankinnassa – päätös piti tehdä tunneissa, joten siinä ei hirveästi hintoja tai vaihtoehtoja ehtinyt tsekkaamaan. Onneksi turkulainen LVI-Pepe auttoi todella hienosti, saatiin hyvää palvelua ja hinnatkin olivat ihan ok. Nähtävästi tällaisia Suomen rakennusvalvonnan vaatimia koteloita hanojen piiloasennuksiin tekee vain yksi yritys, Joramark Oy. Eli vaihtoehtojakin olisi loppujen lopuksi ollutkin vain yksi. Joramark ei myy suoraan loppukuluttajille vaan tuotteet hankitaan LVI-tukkurin / rautakaupan kautta.

Ensi viikolla sitten ontelolaattojen ja teräspalkkien asennusta, isoa nostokalustoa siis tulossa paikalle (kummipojalle tiedoksi, tervetuloa katsomaan:)).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *