Raksaviikko 1 vuosi, 14 viikkoa: Raksahuumoria

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Taas on yksi viikko takanapäin. Tämä viikko oli kohtuullisen rauhallinen, Lauri oli pari päivää poissa töistä kipeän lapsen takia, Sakari teki alakerran kattokoolauksia ja minä parhaani mukaan pistorasioiden roilotuksia ja suojaputkien asentelua alakerrassa. Terassin ja parvekkeen lattiavalut saatiin tehtyä torstaina. Ihan putkeen ei tämäkään kerta mennyt, ensin oli pumppuauto yli tunnin myöhässä, sitten loppui betoni kesken (vaikka olin tilannut 30 % yli laskennallisen määrän) ja tädennyserää odoteltiin yli puolitoista tuntia.

Tuon betonin tilaaminen ja sen riittävyys on meillä ollut vähän arpapeliä, vaikka sen laskennallinen tarve on varsin helppo laskea. Kun on paljon pinta-alaa niin muutamankin sentin suunniteltua korkeampi valukerros aiheuttaa sen että betonia menee satoja litroja enemmän. Meille piti tulla terassille ja parvekkeelle 5 cm paksu kerros mutta veikkaan että on tällä hetkellä ainakin 7 cm. Aiheutti sen että betoni loppui kesken ja piti tilata pieni erä lisää. Hirveästi ylimääräistäkään ei viitsi tilata koska ylijäämät pumppuauto kuskaa jätteidenkäsittelylaitokselle ja siitäkin tulee kustannuksia. Mutta lisätoimitus on vielä kalliimpaa. Niin tai näin niin aina artisti maksaa…

Sekä maalämpöpumppu että lämminvesivaraaja saapuivat viikolla tontille. Saatiin käyttää sekä kekseliäisyyttä että raakaa voimaa että nuo saatiin autotallin kellariin. Kumpikin painoi noin 230 kg kappale.

Pumppu vietiin alas porraskäyttöön suunnitellun nokkakärryn avulla, joka siinä rytäkässä taipui (!) käyttökelvottomaksi. Varaajalle tehtiin sitten ”pulkkamäki” portaisiin eli vesivanerista luiska ja varaaja laskettiin sitä pitkin alas, hihnoilla kiinni pitäen.

Huumorista ja puheenaiheista raksalla

Tässä ollaan tosiaan pitkälti yli vuosi rakennettu käytännössä päivittäin yhdessä timpuri-Laurin kanssa. Arvostus miestä kohtaan on todella korkealla! Lauri on rauhallinen, hyvin huolellinen, taitava ja työtä pelkäämätön. Hänen asenteensa on todella hieno, englanninkielellä kuvaava termi on ”can do” -asenne. Tai Laurin omaa sanontaa käyttäen – ”tehdään alta pois”.

Kun yli vuoden päivittäin tekee ihmisen kanssa töitä niin kyllä siinä ehtii keskustella ummet ja lammet. Raksalla olemme keskustelleet musiikista (tietenkin), elokuvista, TV-sarjoista, politiikasta, lapsista ja perhe-elämästä, nuoruusvuosista ja elämästä yleensä. Keskustelujen taso vaihtelee hihittelystä hyvinkin syvällisiin kommentteihin.

Sakari on ollut nyt pari kuukautta hommissa ja olemme vaimon kanssa olleet erittäin tyytyväisiä! Samoin Lauri. Olemme todella onnekkaita työmiestemme suhteen! Sakari on tuonut uutta virtaa ja kepeämpää keskustelua ja todella hyvän lisän tiimiin. Sakarilla kun on vielä hyvässä muistissa armeijajutut niin olemme saaneet kuulla niistä jo useaan otteeseen. Samanlaista se tuntuu meno yhä olevan armeijan harmaissa.

Vaimon kanssa olemme käyttäneet tämän viikonlopun kalustesuunnitelmia pähkäillessä, kiintokalusteita tulee melkoinen määrä. Näistä pian lisää.

Ja muutamia kuvia loppuun taas, yhä on harmaata mutta nyt alkaa olla jo aika tasaista pintaa.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Onko se akku nyt rikki vai ei ole…
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Pistorasioiden asentaminen kiviseinään vaatii jonkin verran työtä. Niinkuin useimmat asiat rakentamisessa…
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Kummeli-Lauri? Sakaria ja Annaa (maalauslinjan opiskelija AKK:lta) naurattaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *