Raksaviikko 1 vuosi, 13 viikkoa: Déjà-vu

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Torstaina siinä varttia vaille seitsemän aamulla saavuin lumiselle, märälle ja pimeälle työmaalle. Betoniauto ajoi pihaan ja työvalojen loisteessa alkoi taas betonivalutyöt. Tuli melkoinen déjà-vu-tunne – olen kokenut tämän ennenkin.., vuosi sitten..

Ohjelmassa piti olla autotallin sekä terassin ja parvekkeen lattiavalut. Ihan putkeen ei tämä mennyt, näistä saimme hoidettua vain autotallin lattiavalun. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä oli satanut ensilumi ja tuuli oli painanut hieman lunta myös terassille ja parvekkeelle. Terassin ja parvekkeen lattiavalu pitää tehdä ns. ”pakkasbetonilla”. Tätä ei nyt sitten nimestään huolimatta voitu käyttää, sillä pakkasbetoniseoksessa ei kuulemma ole mukana yhtään vettä ja jos sitä olisi laitettu lumiselle alustalle niin lumi olisi sulanut ja sekoittunut betoniin ja jättänyt vesikalvon betonin ja tartuntapinnan väliin.

Kyllä vähän harmitti taas. Vuorokautta ennemmin jos oltaisiin saatu tehtyä niin olisimme onnistuneet. Tavoittelin kaikin tavoin alkuviikolle tuota valua mutta kalustoa ei ollut saatavilla ja/tai lattialiippuas-miehille ei sopineet aikataulut. No, nyt pitää odottaa että lumi ensin sulaa parvekkeelta ja terassilta, sitten uusi yritys.

Muuten viikko on mennyt hyvin. Pikkaisen putkitöitä, levytystöitä, maalaushommia jne. eli työt etenevät.

Erityisen tyytyväinen olen siitä että sain eristettyä ja sullottua kaikki aiemmin eristämättä jääneet vesi-ja lattialämmitysputket takaisin talon ja kellarin väliseen kanavaan. Nyt on korjattu kaikki ne takaiskut, joista kirjoitin vähän aikaa sitten tässä postauksessa.

Turun Aikuiskoulutuskeskuksen opiskelijat saivat ilmastointikanavien asennusprojektin omalta osaltaan päätökseen. Ilmastointijärjestelmään liittyviä töitä on jäljellä vielä venttiilien asennus ja IV-koneen säätö, mutta ne tehdään vasta aivan loppuvaiheessa. Olisi hienoa jos samat kaverit voisivat tulla tekemään vielä nekin työt, mutta saattaa olla että ehtivät jo siirtyä työelämään tällä välillä.

Kuten kirjoitin aiemminkin niin kaverit tekivät kelpo työtä. Tärkeää oli toki se, että timpuri-Lauri oli koko ajan käytettävissä ja tarvittaessa ohjeistamassa. Laurilla on vankka tausta myös ilmastointiasennuksista (on se melkoinen mies!). Perjantaina tuli tontille käymään ilmastointiasentaja-linjan opettaja ja kävimme läpi tehdyn toteutuksen ja pidimme pienen palautekeskustelun. Tämä oli mukava sessio. Opettaja Mikko Helin kertoi että heillä on aika ajoin tarvetta uudiskohteille, joten rohkeasti vaan yhteyttä sinne jos tällainen yhteistyömalli kiinnostaa.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Turun Aikuiskoulutuskeskuksen Ilmastointiasentaja-tutkinnon opettaja Mikko Helin käymässä läpi työsuoritetta.

 

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Työn suorittajat Daniel Troberg ja Markus Ojaniemi sekä opettaja Mikko Helin. Asentajille hyvin suoritetusta työstä pinet kiitoslahjat, jotka sisälsivät pullon, ööö tuota, omenamehua.

Materiaalien ja ratkaisujen osalta tällä viikolla tilaukseen meni seiniin upotettavien vessanpyttyjen piiloasennuskotelot. Päädyimme Geberit Duofix Sigma -ratkaisuun. Taitaa olla ylivoimaisesti suosituin WC-pytyn piiloasennusratkaisu ja on useimmille putkimiehille tuttu järjestelmä.

Myös valaisin-, sisäovi- ja rättipatterivalintoja ollaan hiottu ja tarkennettu. Niistä myöhemmin lisää.

Itse pidän todennäköisesti vähän vapaata työmaalta tulevalla viikolla, pitää kerätä vähän voimia jottei uuvu ennen maalisuoraa. On todella ollut luojan lykky että viikonloput ollaan pidetty vapaina, niiden aikana ehtii laskea kierroksia. Eilen oli mikrolomailua koko perheen voimin kotikaupungissa – Kaarinan uimahalli + paikallinen Hesburger :).  Ei se ihan Thaimaan hiekkarantoja vastaa mutta kyllä rentoutti!

Loppuun taas kuvia työmaan arjesta…

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Levytyshommat yläkerrassa jatkuu. Päädyttiin siihen että levytetään tuo kantava kiviseinä kokonaan, jotta ei tule tulevina vuosina rakoilua liukuovien gyproc-levyjen ja harkkoseinän välillä. Muuten ei betoniharkkoseinää tarvitsisi (tietenkään) levyttää.

 

2 thoughts on “Raksaviikko 1 vuosi, 13 viikkoa: Déjà-vu

    1. Moikka! Ollaan valittu Tikkurilan maalit mutta tiedossa on kyllä että myös Teknokselta löytyy laaja valikoima Joutsenmerkittyjä maaleja.
      Kiitos kommentista ja oikein hyvää syksyä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *