Töissä on kivaaaa

 

Terveiset raksalta! Siellä minua ja lapsia odotti tänään(kin) tämä iloinen  parivaljakko:

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

 

Kylmyydestä ja valtavasta työmäärästä huolimatta näyttää siltä että töissä on kivaa. Tiimityö toimii ja mieheni toteaa usein sitä kuinka hyvä tuuri meillä kävi kun löysimme timpuri-Laurin. Näistä kahdesta on projektin aikana tulleet hyvät ystävät. Tässä yksi arvokas vinkki tuleville rakentajille; kerätkää ympärillenne ammattitaitoinen tiimi ihmisiä, joiden kanssa on myös mukava työskennellä. Näiden kuluneiden neljän raksa-kuukauden aikana mieheni on viettänyt huomattavasti enemmän aikaa timpuri-Laurin kuin minun seurassa :). Hyvä henkilökemia on siis pelkkää plussaa.

 

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

 

Kuopuksemme täytti eilen 2 vuotta. Lahjat olivat jostain kumman syystä hyvin raksa-painoitteisia 🙂

 

 

img_0346-1

 

Hyvää alkanutta viikkoa! Työn iloa teillekin.

2 thoughts on “Töissä on kivaaaa

 1. Valatteko yhden kerroksen kerralla (~3m) vai erissä? Kuinka tiheässä nuo valutuet on? Entäs kuinka nuo ikkuna-aukot on tuettu? Tuleeko valutukia myös ulkopuolelle?

  Ilo seurata blogia, mikä etenee raksa kiireistä huolimatta. d

  1. Moikka! Kyllä tarkoitus on valaa yhdellä kerralla – valukorkeus on tosiaan noin kolme metriä. Autotallissa oli jopa yli neljän metrin valukorkeus ja hyvin meni.

   Meillä on siis FinnEPS:n 450 Insert -harkkoja ja ne kestävät todella hyvin valupainetta paksummalta puolelta eli ulkopuolelta. Ulkopuolella ei ollut autotallin valussa tukia, eikä laiteta nyt talossakaan. Sisäpuolella on pystytukia n 1,5 – 2 metrin välein. Tehtiin (no siis timpuri-Lauri teki) yhtenäinen rakennelma jossa sekä valutuet (pystypuut) että kulkuväylä (vaakapuut), kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toki puutavaraa menee jonkin verran mutta veikkaisin että tulee kuitenkin halvemmaksi kuin pelkät tukipuut + telineiden vuokraus. En kyllä tuosta ole niin varma, en laskenut auki… mutta kätevät nämä ainakin on.

   200-harkkoihin tulee kyllä myös ulkopuolelle tuennat.

   Ikkuna-aukot on tehty meillä havuvanerista ja ”kakkosnelosesta”, voisin ottaa muutamia kuvia ja laittaa blogiin.

   Tosi kiva jos on ollut blogista iloa! Piristit mukavasti tässä kiireen keskellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *