Raksaviikko 19: tehdyt työt – tasaista puurtamista

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Eikö olekin taiteellinen talvikuva?!?

Taas on yksi viikko takana – kovin nopeasti aika menee. Vaikka yhä pyrin pitämään asenteen että meillä ei ole kiire ja talo kyllä valmistuu ajallaan, niin toki kuitenkin mielessä pyörii aikataulu ja töiden eteneminen. Se on kovin inhimillistä. Jäitä JOFA:ssa vaan, kuten itse itselleni totesin projektin alkaessa…

Tällä viikolla tehtiin tasaista puurtamista ja päästiin pisteeseen jossa ensimmäisen kerroksen ulkoseinät on raudoitettu ja valukorkeudessa ja valutuetkin alkavat olla aika hyvällä mallilla. Isojen ikkuna- ja oviaukkojen yläpuolelle tulee melkoiset raudoitukset, näiden kanssa puuhaa on riittänyt.

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Raudotteita harkkojen sisään on viännetty ja kiännetty.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Spot the difference? Seinän purku ja ikkuna-aukon nosto 20 cm ylemmäs.

Vaimo huomasi keskellä viikkoa että mites tuo saunaosaston ikkuna-aukon yläreuna on  matalammalla kuin muut. Jaa on vai? Oltiin tehty ihan kuvien arkkitehti/rakennekuvien mukaan. Kuvissa oli pieni mittavirhe, vahingossa merkitty ikkuna 20 cm liian matalalle. Joten ei muuta kuin seinän purkua ja tehtiin se kohta uudestaan. Tosi hyvä että vaimo tuon huomasi, me työmaalla teemme tietenkin kuvien mukaan ja ajattelimme että arkkitehti on halunnut ikkunan juuri tuolle korkeudelle ”rikkoakseen arkkitehtonisen linjan”. Vähän hymähdeltiin (helpottuneina)  timpuri-Laurin kanssa kahvitauolla että meidän ei ehkä kannata tehdä kovin paljon arkkitehtonisia olettamuksia. Jos olisimme ehtineet tehdä betonivalun niin olisi todennäköisesti jäänyt korjaamatta, olisi ollut iso työ. Nyt päästiin puolen päivän työllä.

Ennenkuin voidaan ruveta soittelemaan taas Ruduksen betoniautoja paikalle, pitäisi tehdä vielä yksi kantava sisäseinä. Siinä tuleekin sitten uusi materiaali eteen eli betoniset muottiharkot. Näitä pitäisi tilata heti alkuviikosta ja samantien toimitukseen.

muottiharkko_mh-200
Betoninen muottiharkko, mallia Rudus. Kuvalähde rudus.fi

Taas on rakennusmateriaali jota en muista edes koskaan ennen nähneeni, mutta onneksi on timpuri-Lauri, hän tietää miten asennus tehdään. Tähän asti käyttämämme EPS-harkot painavat noin neljä kiloa, nämä painavatkin sitten 18 kiloa kappale, joten tuskin tulee kylmä.

Keskiviikkona tulevat myös autotallin kattotuolit.

Viikon suurimpiin saavutuksiin kuuluu Joutsentalo.fi -sivuston siirtäminen uudelle hosting-palvelulle – nyt toimii sivusto vihdoin nopeasti ja sujuvasti! Itseäni ainakin ärsyttävät suunnattomasti hitaat ja kankeat nettisivut, joten olen tästä tosi iloinen. Joutsentalo.fi -sivusto pyörii nyt WP-palvelun nopealla alustalla, hellässä hoivassa!

Kuluneen viikon tehdyt työt:

– talon 1. kerroksen ulkoseinät valukorkeudessa

– korjattu saunaosaston ikkunan paikka

– selvitelty muottiharkko-vaihtoehtoja sekä niihin kiinni tulevien ”leijuvien portaiden” toteuttamista (joo olisi voinut tehdä kummatkin jo aiemmin 🙂 )

– vietetty kuopuksen 2-vuotissynttärit (paljon onnea pikku-E, kulta!)

Loppuun taas pari kuvaa työmaalta…

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Näkymää sisäpihalle
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Olohuoneesta sisäpihalle
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Pääsisäänkäynti oikealla ja arkieteisen oviaukko vasemmalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *