Raksaviikko 45: reality check aikataulun suhteen

Aikataulumme heittämässä iloisesti kärrynpyöriä!

Olen jo ollut pitkään tietoinen että alkuperäinen aikatauluni (joka löytyy täältä) on heittänyt kärrynpyörää jo useamman kerran.

Aikaa ja energiaa menee mikromanageeraukseen tällä hetkellä ihan liikaa ja se syö voimia. Onneksi on timpuri-Lauri, joka tekee tulosta ja erittäin hyvää jälkeä koko ajan!

Olen yrittänyt olla aktiivisesti ajattelematta aikataulua mutta tekemättömien töiden lista taitaa vaivata alitajunnassa ja sen huomaa lähipiirikin (pahoittelut kaikille siitä!).

Päätin nyt viikonloppuna hahmotella jäljellä olevia töitä ja aikatauluttaa niitä parhaan osaamiseni mukaan.

Tämä lintuperspektiivi auttoi. Sain jäsenneltyä työvaiheita ja aikataulua ja versio 2. Joutsentalon aikataulusta ja jäljellä olevista töistä (niitä joita itse osasin listata) löytyy oheisesta kuvasta. Voi olla että jotain tärkeää(kin) on tuosta taas unohtunut…”sitten toisen talon kanssa suunnittelu on helpompaa…” (ei kyllä ihan lähiaikoina toista taloa, kiitos:) ).

Merkittävää ei itselleni (eikä kuulemma vaimollekaan, kiitos Rouva S.!) ole että pysyykö tämä aikataulu vai ei, keskeisintä on että saisi projektin etenemään tasaiseen tahtiin ja niin että pysyy mieli kohtuullisen virkeänä. Unelmasta ei saa luopua, mutta kuten aiemminkin todettua, niin missään olosuhteissa ei talo saa mennä perheen edelle!

Yksi tärkeä asia siinä olisi se, että raaskisin teettää enemmän urakoita ulkopuolisilla ja samalla höllentää erittäin itsepäistäkin ajatusta siitä että ulkopuolinen työ maksaa enemmän kuin itse tehtynä. Listasin tähän aikatauluun myös ulkopuolisilla teetettäviä urakoita.

Kuluneella viikolla autotallin katon levytys tuli valmiiksi ja samalla Lauri viritteli meidän lämmönkeruu-systeemiä myös. Alakerran vesiputket on vedetty ja loput lattiaeristeet asennettu. Unidrainin lattiakaivo-osa pitää vaihtaa, olin tilannut vanhan mallin, johon ei saanut yhdistettyä kylpyammeen viemäröintiä riittävällä kaadolla (vrt. yllä mainittu mikromanageeraus! 🙂 ). Vaihdon pitäisi olla pieni homma.

Sain myös siirrätettyä liukuovet Paraisilta tontille, huoh!! Kuljetuspalvelu R & M Laine hoiti homman erittäin hyvin, nyt oli riittävä iso nosturi, ammattimaisesti meni. Kiitos! Kohtuullinen pähkinä on vielä jäljellä niiden asennuksessa, mitä todennäköisimmin pitää irrottaa itse liukuva ovi ensin, nostaa ne sisälle (tuo pelkkä ovikin painaa yli 300 kiloa, miten…?) ja vasta sitten karmien asennus ja lopuksi ovi takaisin kiinni sisäpuolelta.

Lisää asennettavaa tavaraa on saapunut tontille, ei hommat lopu. Kaikki lattialämmitystavarat Uponorilta ja myös ikkunat tulivat tontille perjantaina aamupäivällä – ne on todella hienoja!

Ikkunoiden asennus aloitetaan Laurin kanssa heti maanantaina. Pienemmät pitäisi onnistua käsin (käsin operoitavia imukuppeja saa vuokralle ainakin Turun alueella Nostorentiltä, á 7 EUR / päivä, se on edullinen hinta!), mutta isommissa tarvitaan taas nosturia.

Noniin, itsensä sättiminen riittää tältä osin – katse eteenpäin, kukkaron nyörejä vähän löysemmälle ulkopuolisen avun suhteen ja projektissa vauhti yllä.

Ja loppuun kuvia viikolta:

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Liukuovet harhamatkaltaan turvallisesti tontilla, huoh! Ne piti nostaa takapihalle autotallin yli, nosturissa oli vaatimattomat 99 % nostokapasiteetista käytössä viimeisen metrin matkalla. Nyt nuo pitäisi sitten vielä saada asennettua…
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Ikkunat tontilla, jes! On kyllä komeat!
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Men at work – timpuri-Lauri liukuovien aukkoja suurentamassa, jotta ei tule kynnystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *