Raksaviikko 13: Klubi-askin kannesta toteutukseen + uretaanivaahtobileet

Tämä viikko oli työmaan osalta käytännössä vain kolmen päivän pituinen, keskiviikko meni dokumentointi- ja selvittelyasioissa ja perjantaina olimme vaimon kanssa minilomalla Helsingissä.

Vaan hei, kauan metsästetyt, Joutsenmerkin uudet kriteerit täyttävät isosyanaatiton uretaanivaahto ja ympäristöystävällinen liima ovat viimein löytäneet tiensä työmaalle! Voidaan puhua kovan onnen toimituksista, laatikoiden matkalle Illbruckin Ruotsin keskusvarastosta meidän työmaalle on mahtunut väärinymmärryksiä, soittelua akselilla Suomi-Ruotsi-Hollanti, logistiikan IT-järjestelmien vaihtoa, unohduksia ja vielä viimeiselle Matkahuollon osuudelle hieman virheellisesti täytetty lähete jolloinka laatikot hakivat vielä lisävauhtia osoitteettomina Matkahuollon keskusvarastolta.

Helpomminkin tämä asia olisi voinut mennä mutta nyt ne ovat täällä :). Kiitos Tremco-Illbruckin Kallelle ja Niinalle pitkäjänteisyydestä! Liima meni samantien käyttöön, näyttää toimivan odotetulla tavalla. Uretaanivaahtoa varmaan päästään testaamaan ensi viikolla.

Tuotteet ovat siis:

Tremco-Illbruckin uretaanivaahto JF100

Tremco-Illbruckin ympäristöystävällinen liima SP054

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Siinä sitä ympäristöystävällistä uretaanivaahtoa vihdoin on, auton takakontissa…

Työmaalla ollaan edetty jonkin verran:

  • siihen ”Klubi-askin kanteen” hahmotellun aidan pohjatyöt tehtiin – nyt on alla suodatinkangas, salaoja, 11 kpl kierrepaaluja (asennuksessa tuli h-i-k-i), kantavaa mursketta ja vielä kunnon 100 mm kerros routaeristettä n 150 cm molemmin puolin. Tästä pitäisi jatkaa pysty- ja vaakaraudotteilla ja sitten tehdä puutavarasta ja vanerista valumuotti.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Kierrepaalujen asentamisessa oli käytössä sama metodi kuin muinaisilla foinikialaisilla…mutta sinne upposi.
  • saumavalun tuennat taloon ja autotalliin on enempi tai vähempi valmiit, toivottavasti maanantaina voidaan tilata valu.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Työkaluja tarvitaan…Wurthin katalogi on ollut ahkerassa käytössä.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Sopivat ruuvit, naulat, kierretulpat…timpuri-Lauri kertoo, minä hankin.

Tässä hartiapankkirakentamisessa aikaa kuluu oheis- ja tukitoimintoihin ja kaikenlaiseen selvittelyyn ainakin meillä joka viikko aikaa. Enkä viittaa nyt Joutsenmerkki-selvittelyihin vaan ihan perushommiin kuten sopivien ruuvien, työkalujen, tavaratoimitusten ja suunnitelmien/kuvien löytämiseen ja hankkimiseen työmaalle. Sillekin on syytä budjetoida riittävä aika.

Tällä viikolla oli tihkusadetta melkein joka päivä, ensi viikolle on luvattu lunta…tällä hetkellä vähän koetellaan motivaatiota ja tarvitaan tiettyä jääräpäisyyttä että homma etenee. Tältä ainakin projektipäällikkönä itsestä tuntuu…onneksi on hyvä tiimi!! Kyllä se sieltä nousee.

Hyvää työviikkoa kaikille, olivat ne työt mitä ja missä tahansa!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *