Raksaviikko 1 vuosi, 12 viikkoa: Sekasorto eiku hallittu projekti etenee

Hallittu kaaos vai katastrofin alku…? Kuva ei sentään meidän työmaalta vaan taiteilijan näkemys…

Enemmän tai vähemmän hallittua kaaosta on tällä hetkellä Joutsentalon työmaa, mutta taas mennään eteenpäin.

Useammalla rintamalla edetään tällä hetkellä, ja ainakin tämä projektinjohtaja tekee kevätjuhlaliikkeitä jotta IV-asentajilla, timpureilla, putkimiehellä ja maalareilla on kaikilla on oikeat materiaalit ja selkeä kuva että mitä pitää tehdä.

Kuluneella viikolla ollaan mm:

– jatkettu sisällä levytystöitä ja kattojen alaslaskuja. Seinän sisään liukuvien ovien rungot saapuivat ja niitä on asennettu myös. Oli taas sillä tavalla jännä paikka että tuo aukko oli tehty kiviseinään kyseisten ovien mitoitustaulukon mukaan muistaakseni keskellä viime talvea kännykästä nettisivuilta tihrustaen. Oikein meni, sopivat!

– Olohuoneen isoon aukkoon piti tehdä väliaikainen lattia, jotta yläkerran katto päästään levyttämään ja myöhemmin tasoittamaan

– Ilmastointiasennukset ovat aika loppusuoralla. Turun AKK:n opiskelijat ovat tehneet kelpo jälkeä! Vauhti on toki ollut rauhallinen mutta homma on edennyt koko ajan.

– kellarissa aloitettiin (vihdoin, jes!) maalaustyöt. Myös täällä Turun AKK:n maalarilinjalta tuli Susanna ja Anna tekemään työnäytettä.

– piiloasennettavien hanojen ”bokseja” ollaan valettu seiniin, samoin kuin lattialämmityksen ja vesijohtojen jakotukkeja asennettu

– timanttiporausmies kävi leikkaamassa paikat lasikaiteiden alumiiniprofiileille olohuoneessa ja porrasaukkoon. Näin saadaan ne kokonaan piiloon. Kiitos timpuri-Laurille hyvästä ideasta! Tämän osalta meni kyllä hifistelyn puolelle mutta tuo homma onnistui hyvin joten ei muuta kuin eteenpäin vaan

– mittailtu ja tuumailtu kiintokalusteita, sisäovien värejä sekä kattovalojen malleja ja valon värisävyjä

– tilattu yksi kpl autotallin ovia ja tilattu taas kerran yksi valu, tällä kertaa tehdään tulevalla viikolla lopullinen lattia autotalliin, terassille ja parvekkeelle.

Tavaraa on myös saapunut tontille tonneja. Muun muuassa Kiillolta tuli todellinen superlähetys erilaisia materiaaleja, jotka kaikki täyttävät Joutsenmerkki-kriteerit! Laskeskelin että lähetyksessä oli yhteensä 17 eri tuotetta, määrän vaihdellessa muutamasta kilosta satoihin kiloihin. Yhteensä kolme lavaa. Ihan loistavaa. Kiilto on panostanut tähän Joutsenmerkki-kriteerit -asiaan, päästöluokituksiin ja yleensäkin turvallisiin tuotteisiin paljon ja heiltä löytyi todella monipuolinen valikoima mitä moninaisimpia tuotteita vesieristykseen, tasoitteisiin, laasteihin yms.

Taas muuten yksi vinkki tuleville rakentajille, itse en tätä tiennyt: kylpytilojen laattojen väliin tulevan saumalaastin ja myös saniteettisilikonin voi valita useasta eri väristä. Kiillon osalta värikartta löytyy täältä. Joten kun laatat on valittu niin kannattaa ottaa laatasta mukaan näytekappale kun menee valitsemaan sitten vielä saumalaastia ja silikonia. Tai toisinpäin kuten me teimme, saumalaastista (ainakin Kiillon) saa näytetikkuja lainaksi rautakaupoista, meillä oli ne mukana laattakaupassa. Saa samalla kertaa päätettyä nuokin, tylsä taas jälkikäteen kiireessä pohtia.

Meidän värit saumalaastille ja silikonille: Kiilto 28 (hiekanruskea) ja Kiilto 43 (vaalea harmaa).

Kuvia taas loppuun, hommat jatkuu!

joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Timanttiporaus Salmen mies testaamassa työasentoa että menee leikkaus suoraan. Meni.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Ja tässä lopputulos. Hyvin onnistuivat aukot lasitusten alumiiniprofiileille. Hifistelyä joo, mutta meillä on oikeasti ollut vähän pähkinää sen suhteen ettei tuon olohuoneen aukon reunoista tulee liian massiiviset. Eikä osuttu edes lattialämmitysputkiin! Nyt palkitsi kun on ottanut paljon valokuvia työmaalla, niistä saatiin varmistuttua ettei lattialämmitysputket ole liian reunassa.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Tällaisia alkaa ilmestyä myös eli lattialämmityksen ja vesijohtojen jakotukkeja. Taustalla näkyy upotettavien hanojen ”boksi” takaapäin. Ne valetaan kiinni käsin sementillä ja ne ja vesiputket (ei näy kuvassa) jäävät piiloon seinän sisään. Vain hanat jäävät näkyviin, tulevat suoraan ulos seinästä.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Yksi monista ilmastointiasennuksen osasista, tämä autotallissa. Made by Turun AKK, hyvä pojat!
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Rakentajan arkea, valitsemassa Sarokkaan parkkipaikalla päivänvalossa RAL-värikartasta autotallin oven sopivaa valkoista väriä. Vakiona olisi ollut RAL 9010 (kuvassa alhaalla), aika kellertävä, päädyttiin RAL 9016 (kuvassa ylhäällä).
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Men at work. Timpuri-Lauri määrittää 1:50 mittakuvaan tulostetusta piirroksesta kattovalojen paikat, rakennusmies-Sakari komppaa.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Seinän sisään liukuvan oven mekanismi asennettu, päälle gyproc-levyt. Ja (sitten joskus) tasoitus ja maalaus. Itse ovi asennetaan vasta aivan lopuksi, samaan aikaan kiintokalusteiden kanssa. Tyypillisesti näitä seinän sisään liukuvia ovia asennetaan puurunkoisiin gyproc-seiniin, mutta onnistuu se kiviseiniinkin, ainakin näin.
joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi
Kellarin / teknisen tilan maalaustyöt ovat alkaneet, yksi virstanpylväs tämäkin. Go girls, Susanna ja Anna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *