Rakennuslupa jätetty, vain yhdellä muutospyynnöllä…

Tänään jätimme vihdoin rakennusluvan. Ihan mahtavaa – nyt pitäisi sitten enää rakentaa…

Asuinalueemme rakennusmääräykset olivat aika sitovat, siinä määrättiin mm. kerrosluku (pakko olla kaksikerroksinen), katon harjan kulma JA suunta (harjakatto 1:3 ja harjan suunta kadulle päin).

Tuolla katon mallilla, kaltevuudella ja harjan suunnalla on yllättävän iso merkitys – se oikeastaan rajoittaa aika paljon talon muotoa, enemmän kuin osasi alussa ajatella. Koska sekä katon malli (harjakatto) että sen kaltevuus (1:3) oli määrätty tarkkaan, tarkoitti se sitä että mitä ”leveämpi” talo niin sitä korkeammaksi katto nousee. Arkkitehti Eevamaria totesikin suunnittelun ja visioinnin aikana useaan otteeseen että pitää olla tarkkana ettei tehdä”kirkkoa” vaan sopusuhtainen talo.

Jälkeenpäin ajateltuna oli ehkä kuitenkin hyvä että rakennusmääräyksissä oli annettu raamit talolle, varsinkin tällaisille ensimmäisen talon rakentajille – kun lähtee puhtaalta pöydältä suunnittelemaan taloa arkkitehdin kanssa, ovat mahdollisuudet rajattomat. Nytkin kyllä pohdittiin asiaa PALJON.

 

Yhden muutoksen kuitenkin pyysimme – rakennusmääräys ohjeisti että autotallissa pitää olla lapekatto ja sen pitää kallistua pihan puolelle. Meillä kun on tarkoitus hyödyntää aurinkoenergiaa toivon mukaan sekä lämmön että sähkön tuottoon niin pyysimme muutoslupaa että saisimme kallistaa autotallin katon etelään eikä länteen – tuolla on iso merkitys aurinkokennojen hyötysuhteeseen.

Selvitimme tätä jo etukäteen ennen hakemuksen jättämistä ja kunnon kuvat toimitettuamme (kiitos Eevamaria!) saimme alustavan luvan. Nyt on siis virallisesti lupa jätetty! Päätös (ja toivonmukaan lupa) pitäisi tulla n 3-4 viikossa.

(Alunperin pyysimme että saisimme tehdä autotallin katosta tasakattoisen, mutta se ei kaupungin arkkitehdille käynyt – siitä syystä joissakin visualisointikuvissa näkyy vielä tasakattoinen autotalli – sitä emme valitettavasti voi nyt sitten tehdä mutta turha sitä on jäädä itkemään, ei muuta kuin eteenpäin!).

Alla talon pohjakuva (yksi LUKUISISTA liitteistä joita rakennulupaa varten pitää toimittaa).

Pohja 280716

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *