Kohti 1. Joutsenmerkittyä omakotitaloa…toivottavasti!

Moikka!

Tervetuloa seuraamaan omakotitalon rakennushankettamme lounaiseen Suomeen.

Olemme ottaneet tavoitteeksemme rakentaa (rakennuttaa…) Suomeen ensimmäinen Joutsenmerkki-sertifioitu pientalo – ja kohtuullisella budjetilla!

Tavoite ei ole aivan vaatimaton – mutta olemme löytäneet ympärillemme useita tahoja rakennusalalta, joilla on omasta mielestäni sekä ammattitaitoa ryhtyä tähän hankkeeseen että myös aito tahto ”tehdä toisin” – ravistella hieman ehkä osin hieman kaavoihin kangistunutta pientalorakentamista.

Talotoimittajamme HEVI-Kivitalojen toimitusjohtajaa Lauria lainatakseni: ”Tehdään kuten ennenkin” – se on meidän suurin haastajamme!

Näillä sivuilla on tarkoitus pitää ihan perinteistä ”raksablogia” mutta myös kertoa hieman Ympäristömerkintä-organisaation Joutsenmerkki-sertifikaatista – mitä se taloilta edellyttää ja toki myös että miksi me olemme tällaista taloa lähteneet rakentamaan!

Tämä ei ole mainos-sivusto – tätä sivustoa kirjoittaa ihan tavallinen rakennuttaja-lapsiperhe. Itse teen näitä sivuja sekä dokumentoidakseni rakennushankettamme ja myös aikuisopintoihini liittyen, osana digitaalien media -opiskeluani (eli jos on lapsuksia sivuissa niin saa kommentoida, korjataan ja harjoitellaan lisää…)

Sivuilla on kuitenkin tarjoitus esitellä avoimesti meille valittavia rakennustuotteita ja -ratkaisuja.

Syitä tähän on kolme:

1. Valitut tuotteilla ja ratkaisuilla on välillä hyvinkin vaativat (ja aina ehdottomat!) Joutsenmerkki-sertifikaatin edellyttämät vaatimukset – kerromme mitä ne ovat ja mitkä tuotteet ja toimittajat olemme itse löytäneet, jotka nämä vaatimukset täyttää.
2. Annetaan reilusti näille ”uskaliaille” edelläkävijöille mahdollisuus kertoa miten he ovat tuotteitaan ja ratkaisujaan kehittäneet jotta ne edistävät ympäristöystävällistä, vähäkemikaalista, terveellistä ja energiatehokasta rakentamista. Joillekin se ei välttämättä ole kovin merkittävää – meille se on.

(Ja muistetaan että tässä siis meidän perheellä tavoitteena rakentaa ihan ”normaalilla” budjetilla omakotitalo – meillä ei ole mahdollisuuksia maksaa maltaita kaikista hienoista erikoisratkaisuista…joten tavoitteena siis että ”normaalin” talon hinnalla saamme selvästi terveellisemmän ja energiatehokkaamman talon valitsemalla harkiten tuotteet ja ratkaisut ja käyttämällä asiantuntevia tahoja jotka ovat uskaltautuneet lähteä hankkeeseemme mukaan.)

3. Jos tällä omalla blogillamme/sivustollamme voimme hieman edistää ympäristöystävällisen rakentamisen yleistämistä niin hienoa!

Tervetuloa mukaan seuraamaan miten meidän tässä hankkeessa käy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *