Joutsentalon mahtavat harjannostajaiset

Joutsentalon harjannostajaiset sijoittuu meidän elämässämme kategoriaan ”once in a lifetime”. Pitkä rakennusprojekti on nyt suurin pirtein puolessa välissä ja konkreettisten valmiiden asioiden lisäksi tunnustus ja kiinnostus, jota hankkeemme herättää, on äärimmäisen palkitsevaa ja motivoi meitä suuresti jatkamaan työtä Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn omakotitalon rakentamisen parissa.

Harjannostajaisia vietettiin perjantaina Piispanristin Kinon tiloissa täällä kotikunnassamme Kaarinassa. Tilaisuuden isäntinä toimi Joutsenmerkki, HEVI Kivitalot ja Suomen ensimmäisen Joutsenmerkityn omakotitalon rakentaja Sami Roiha. Apua tarjosi myös Kaarinan Kehitys tilaisuuden organisoinnin ja järjestelyiden kanssa. Kutsu oli avoin kaikille mutta paikalle toivottiin saapuvan erityisesti rakentajia/rakennuttajia, päättäjiä ja muita ympäristöystävällisestä ja terveellisestä rakentamisesta kiinnostuneita. Tässä onnistuttiin mielestäni hyvin.

Ohjelma sisälsi hienosti kiteytettynä informaatiota Joutsenmerkitystä rakentamisesta sekä energia- ja kustannustehokkaista LVI-ratkaisuista ja aurinkoenergian hyödyntämisestä niin meidän kohteessa kuin muissakin pientaloissa nyt ja varsinkin tulevaisuudessa.

Joutsenmerkiltä markkinointipäällikkö Minna Kinnari ja Suomen ensimmäisen Joutsemerkityn omakotitalon rakentaja Sami Roiha toimivat tilaisuuden isäntinä yhdessä HEVI Kivitalojen kanssa ja toivottivat kaikki tervetulleiksi.
Kriteeriasiantuntija Heidi Vaarala Joutsenmerkiltä kertoi Joutsenmerkityn talon vaatimuksista.
NollaE:n toimitusjohtaja Nikolas Salomaa esitteli Joutsentalon energia- ja kustannustehokkaita ratkaisuja.
VirteSolarin toimitusjohtaja Jaakko Virtanen esitteli Joutsentalon poikkeuksellista aurinkoenergiakattoa.
Kehityspäällikkö Ilari Alaperä kertoi Joutsentalosta Fortumin virtuaalivoimala-konseptin kotiakkupilottina.

Ylläkuvattujen esitysten lisäksi HEVI Kivitalojen toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen ja myyntijohtaja Pasi Hirviniemi pitivät esityksen, jossa kuvasivat omia kokemuksia Joutsentalo-hankkeesta talotoimittajan näkökulmasta. Hirviniemi toimii tällä hetkellä myös urakoitsijana toiselle HEVI Kivitalojen omakotitaloprojektille, joka meidän projektin innoittamana myöskin tavoittelee Joutsenmerkkiä. Tapasimme Tamperelaisen rakenetajapariskunnan ja voin todeta että oli hyvin antoisaa tavata ihmisiä jotka ovat aivan samassa tilanteessa kuin me. Parasta vertaistukea!

Paikalle oli myös saapunut Merikratoksen palvelujohtaja Mikko Niemelä kertomaan toisesta Kaarinassa sijaitsevasta hankkeesta, joka tavoittelee Joutsenmerkkiä – traumataustaisten lasten ja nuorten tuki ja kuntoutus -talolle. Hanke on jo pitkälle edennyt ja asuntolan toivotaan avaavan ovensa ensimmäisille nuorille jo vuodenvaihteessa!

Lopuksi Carunan kehityspäällikkö Elina Lehtomäki kertoi aurinkosähkön mikrotuotannosta ja tämän kasvavan trendin tulevaisuudesta sähkönsiirtöyhtiön näkökulmasta ja siitä miksi heitä kiinnosti lähteä mukaan tukemaan hankettamme.

Mielenkiintoisten esitysten jälkeen oli aika kohottaa malja varsin innostuneissa ja positiivisissa tunnelmissa. Yhdessä tekemisen hieno fiilis ja tietoisuus siitä että teemme kaikki omien intressiemme lisäksi jotakin suuremman hyödyn eteen oli lähes käsin kosketeltavissa. Tässä hankkeessa, näissä innovatiivisissa ratkaisuissa ja aidossa halussa tehdä asioita hieman toisin on valtavasti mahdollisuuksia. Harvoin sitä ääneen sanoo mutta nyt sen kuitenkin teen. Olemme mieheni kanssa kumpikin äärettömän ylpeitä siitä mitä olemme tähän asti saaneet aikaan ja äärettömän kiitollisia kaikille taitaville tekijöille, jotka ovat lähteneet tähän hankkeeseen mukaan! Nyt jatketaan samaan malliin loppuun asti!

Virallisen ohjelman jälkeen suuntasimme Kaarinan Voivalanrannan merellisiin maisemiin kaikkien kiinnostuneiden kanssa katsomaan sitä itse asiaa eli – Joutsentaloa.

Vasemmalta: Joutsentalorakentajat perhe Kokko, Elinä Lehtomäki Carunalta, Sami Roiha, VirteSolarin Teemu Rovio ja Jaakko Virtanen.
Joutsenmerkiltä hankkeemme virallinen valvoja Heidi Vaarala yhdessä markkinointipäällikkö Minna Kinnarin kanssa.

VirteSolarilta sähkötekniikan tohtori Teemu Rovio ja toimitusjohtaja Jaakko Virtanen yhdessä Sami Roihan kanssa ikuistettuina yrityksen oman aurinkosähkökatto-innovaation edessä.
HEVI Kivitalojen Lauri ja Piia Pöyhönen ja Joutsentalon rakentajapariskunta Salla ja Sami Roiha.

Mahtava juhlapäivä huipentui illalliseen ydinporukan kesken. Virallisena osuutena illallisen aikana oli ainoastaan työmaan ”Paras työntekijä”- diplomin ojennus. Timpurimme Lauri Pennala alias ”timpuri-Lauri” ansaitsi tämän ylivoimaisesti sekä vuoden 2016 että 2017 osalta! 🙂

1 thought on “Joutsentalon mahtavat harjannostajaiset

  1. Pingback:Raksaviikot 46-47: harjannostajaiset ja liukuovien ja isojen ikkunoiden asennus - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *