Gentlemen, start your engines (ja pihasuunnittelusta)

Rakennuslupa myönnetty ja aloituskokous pidetty – ”nättiä”, kuten Turun alueella sanotaan!

Eilen linjalankoja tehdessämme huomasi että kyllä meilläkin on rinnetontti – silmällä sitä ei juurikaan huomaa mutta kun vetää koko talon pituudelta viivasuoran linkalangan niin terassille johtavan oven korkeus on niin korkealla että linjalangan alta pääsee tällä hetkellä kävelemään.

Meidän tulee tehdä sekä reilusti maatäyttöjä tontilla että myös huolehtia siitä, että tehdään kauniit porrastukset ja pengermät tontille ja sen edessä olevalle kävelypolulle (tämä oli rakennustarkastajan painotus ja mainittiin myös rakennusmääräyksissä).

VINKKI: Sovimme jo alusta alkaen arkkitehtimme Eevamarian kanssa että hän tekee meille myös pihasuunnitelman valmiiksi, ennenkuin tontilla aloitetaan tekemään mitään maatöitä.

Suosittelemme tätä lähestymistapaa erittäin lämpimästi! Meillä ainakin oli alusta asti ajatuksena että pyrimme vetämään projektin läpi niin että myös pihatyöt kuuluvat tähän projektiin – välillä näkee tilanteita joissa talo on hienosti hoidettu loppuun asti mutta sitten otetaan parin vuoden hengähdystauko ja lähdetään vasta sitten tekemään pihaa.

Se on sekä ymmärrettävää että mahdollisesti myös budjettikysymys (pihaankin saa uppoamaan kymmeniä tuhansia euroja helposti) – mutta voisi myös ajatella niin, että tässäkin on mahdollisuus huolellisella suunnittelulla säästää rahaa – mitä pidemmälle pihan, kulkuväylät, ajotiet jne pystyy valmistelemaan jo maatöiden aikana, sitä vähemmän pitää paikalle kutsua kalliita kaivureita ja tehdä maa-ainesten kuljetuksia pari vuotta myöhemmin, ikäänkuin uudestaan.

Pihasuunnitelman ei tarvitse olla aivan loppuun hiottu tässä vaiheessa, mutta lämpimästi suosittelemme miettimään niin paljon kuin vain jaksaa! Vaatii lisätsemppiä jo muutenkin aika hektisen suunnitteluvaiheen jälkeen, mutta uskomme että tämä tsemppi maksaa itsensä takaisin – sekä rahallisessa mielessä että asumismukavuudessa, heti alusta asti.

Toivottavasti onnistumme tässä tavoitteessa että saamme pihan edes kohtalaiseen kuntoon heti ensimmäisen vuoden aikana!

Alla Joutsentalon pihasuunnitelma ja alustavat pihavalaistukset (jotta sähköt voi vetää jo maatöiden aikana ainakin suunnilleen oikeisiin kohtiin). Kummatkin on tehnyt siis loistava arkkitehtimme Eevamaria Timlin!

Piha ja valot

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *