Yllätyspilari olohuoneessa ja seinään upotettavasta hanasta

Kävin juuri raksalla kääntymässä ja siellä minua odotti pieni yllätys. Talon rakennekuviin on leijuvien portaiden viereen merkitty pilari kannattelemaan ontelolaattaa. Tämä suunnitelma oli viime metreillä tehty yhteistyössä arkkitehtimme kanssa mutta se oli jäänyt päivittämättä talon visualisointeihin.. ja niitä minä olen tyhmänä/keltanokka-rakentajana tuijottanut kuin raamattua..

Tylsä, tylsä yllätys mutta minkäs teet.. Nyt pitää miettiä millä pylvään pinnoittaa, jotta se näkyisi mahdollisimman vähän 😳. Tämä on nyt sellainen ensimmäinen isompi muutos omaan visioon talosta jolle ei voi mitään tässä vaiheessa enää tehdä.. joten mennään eteenpäin..

Eilen pääsin ensimmäisen näkyvän valinnan pariin kun ilmeni että alakerran pienen vessan seinä (=kantava seinä), johon tulee pesuallas, valetaan huomenna. Tämä seinä on sama, johon kelluvia portaita parhaillaan rakennetaan. Valu tehdään kahdessa osassa rakenteen kapeudesta ja monimutkaisuudesta johtuen. Minulla on toiveissa seinään upotettu hana, jolloin kävi ilmi että tällainen ratkaisu vaatii lisäosana asennuslaatikon, joka myöskin upotetaan seinään. Toisena vaihtoehtona olisi ollut rakentaa hanan ympärille kotelointi mutta tämä olisi meidän tapauksessa syönyt vessasta liikaa tilaa. Summa summarum; tilasimme asennuslaatikon, joka pikatoimituksena jo saapui tontille. Myöhemmin huomasimme ettei asennuslaatikko ja kelluvien portaiden tukirakenteet mahdu samaan kohtaan kantavaa seinää, joten pesuallasta ja hanaa pitääkin siirtää huomattavasti lähemmäs pyttyä. Tämäkään vaihtoehto ei ole hyvä, joten nyt olemme päättäneet sijoittaa vessan toiminnot peilikuvana ja siirtää oviaukkoa lähemmäs portaita. Toivottavasti tästä ei nyt sitten koidu seuraavaa lumipalloilmiötä..

Ongelma
Punainen nuoli osoittaa tukipilaria joka jää näkyviin. Sininen ympyrä tuota yllämainittu ongelmakohta

Tässä nyt kuitenkin kuva hanasta josta haaveilen alakerran vessaan, ajaton ja tyylikäs ratkaisu minusta ja mukailee näitä inspiraatiokuvia, jotka ovat olleet mukana ihan alusta saakka.

Salla
Kuvan hana on Hansgrohe Axor Uno

 

 

1 thought on “Yllätyspilari olohuoneessa ja seinään upotettavasta hanasta

  1. Pingback:Mahtava tiimi! - Joutsentalo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *