Viikko 7: tehdyt työt

Lipsahti tämä päivitys jo maanantain puolelle tämä mutta siis viime viikolla tehtiin mm.

  • valun valmisteluja ja aikamoisella pieteetillä, varmaan monen mielestä liiankin kanssa. Mutta kun ensimmäistä kertaa rakentaa ja tekee ensimmäistä kertaa betonivalua (ja käytännössä kaikkea muutakin ensimmäistä kertaa 🙂 ) niin mieluummin näin päin.  Paranneltiin viikolla vielä tuentoja, lapioitiin lisää soraa anturan ympärille, tehtiin suojauksia ja varmisteltiin oikeaa sementtilaatua. Ruduksen Vihreää betonia ei voitu sittenkään laittaa, koska hiilijalanjäljen parantamiseksi siihen lisätään tuhkaa ja sitä ei saa sellaisessa notkeusluokassa että kävisi harkkojen valamiseen. No jos johonkin terassivaluihin tms sitten.
  • käytiin läpi vielä kerran myös LVI-järjestelmien läpivientejä. Tämäkin lienee aika helppo nakki useimmissa tapauksissa, mutta meillä kun tulevat myös ne maalämpökollektorit paaluista (11 kpl talosta, joista jokaisesta kaksi putkea) niin meillä tulee erilaisia putkia lähes kolmekymmentä (!?! huoh) talon ja autotallin kellarin välille.  Tekninen tila on siis autotallin kellarissa joka on sille hyvä paikka, mutta putkien kaatojen kanssa saa olla tarkkana, lisäksi talon ja autotallin väli on ahdas.lapimenopaikka-140916

 

  • no sitten se itse valu – HEVIi settii, niinkuin tosi hyvässä Koti rakennetaan tunteella -raksablogissa osuvasti on todettu. Enemmän valupäivästä tässä postauksessa.
  • ontelolaattojen asennusta varten selvitelty nosturifirmoja, toivottavasti sopiva löytyi, pitää vielä käydä tervehtimässä ja kesksutelemassa hinnoista (joista ei hajuakaan)

Niin ja siis luonnollisesti on soiteltu tälläkin viikolla pitkin maita ja mantuja tai vähintään Pohjoismaita niiden ympäristöystävällisten rakennusliimojen ja uretaanivaahtojen perään…se tuntuu olevan jokaviikkoinen asia. Ratkaisu (ja erityisesti tarvittavat dokumentit) vieläkin saamatta, voi olla että tuli jo toisesta identifioidusta uretaanivaahdosta bumerangi. Tästä on tullut ensimmäinen oikeasti hankala aihe tässä Joutsenmerkki-rakentamisessa. Mutta sinnikkäästi jatketaan…

stock-photo-snail-pulling-big-stone-persistence-concept-418358551-2

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *