Valoa elämään – talon valaistusta suunnittelemassa

Hei taas viikon blogihiljaisuuden jälkeen. Viime viikko oli perheellemme raskas. Oli surua, huonoja uutisia ja rakennuksellakin oli hiljaisempaa, kuten mieheni jo edellisessä postauksessa mainitsi. Iloakin toki mahtui mukaan kun vietimme esikoisemme 4-vuotis syntymäpäiviä. Elämä on välillä niin arvaamatonta ja loppujen lopuksi niin kovin ohikiitävää. Pitää vaan yrittää nauttia ja elää hetkessä, koskaan ei huomisesta tiedä.

Yksi ajankohtaisista asioista tulevan kotimme suunnittelussa on valaistus, jota tällä hetkellä työstämme yhdessä arkkitehtimme Eevamarian kanssa. Tämä on minusta hienoa, koska arkkitehti näkee piirtämänsä talon aivan eri tavalla ja luottavaisin mielin uskomme siihen että hän näkee myös valaistuksen arkkitehtuuria tukevana ja korostavana asiana. Minulla oli Eevamarian suuntaan juuri tämä toive – valaistus korostamaan arkkitehtuuria sopivassa määrin ilman turhaa ”hifistelyä”. Katseenvangitsioita valaistuksen muodossa ei tarvitse olla monia, ”less is more” on minusta hyvä ohjenuora tässä(kin) asiassa. Tyylikkyyttä ja kodinomaisuutta unohtamatta. Alakerran valistussuunnitelmaan saimme jo tutustua ja kommentoida, yläkertaa katsotaan seuraavaksi. Pihan osalta valaistussuunnitelma onkin jo valmis.

Nämä seuraavat kuvat sisältävät valaistusratkaisuja jotka kolahtavat oikein kunnolla. Tällaisia toivon taloomme. Epäsuora valaistus on ollut kestosuosikkini jo pitkään ja olen todella innoissani siitä että voimme tämänkaltaista kaunista valaistusta nyt suunnitella uuteen taloomme. Valon pehmeys on minulle myös tärkeää ja yksinkertaisuus.

Valaistusesimerkki_Joutsentalo
Lähde (kaikki kuvat tässä postauksessa): Pinterest

valaistusesimerkkejä_joutsentalo

valaistusesimerkkejä_joutsentalo

Tämä seuraava kuva (alla), joka on näkynyt blogissamme jo aikaisemmin, on yksi suosikeistani. Tässä kylpyhuoneen tunnelma, joka koostuu suurelta osin kauniista valaistuksesta, on minusta täydellinen. Tämän kun saisi purkkiin ja sitä kautta Joutsentaloon..

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone

 

Samaan tyyliin jatketaan. Tällaista seinämää (alla), jonka takana pystysuorat valonlähteet, suunnittelemme meidän makuuhuoneeseen sänkyä kehystämään. Tämäkin kuva on ollut mukana ihan alkumetreiltä asti, inspiroimassa ja motivoimassa meitä lähtemään tähän mittavaan projektiin.

valaistussesimerkkejä_joutsentalo

Tunnelmallisten kylpyhuoneiden tunnusmerkki on usein harkitusti toteutettu valaistus. Tässä allaolevassa kuvassa on käytetty samaa epäsuoraa valo-ratkaisua peilin takana kuin nykyisen kotimme kylpyhuoneessa. Tällainen valo on lempeä ja jopa hieman anteeksiantava – vaikka kuinka väsyneen/räjähtäneen näköisenä katsoo itseään peilistä, kuva ei näytä niin karulta kuin todellisuus joskus (lue: hyvin usein) on.. 🙂

Valaistusesimerkkejä_Joutsentalo

Joutsenmerkitty omakotitalo_rakennusblogi_Kylpyhuone

 

Talomme valaistus ei suinkaan koostu pelkästään epäsuorasta valosta, kattoon tulee myös spotteja ja roikkuvia valaisimia, joille nyt suunnittelemme pistokepaikat. Lähes kaikki nykyiset lamppumme muuttavat meidän mukana ja niille on jo mietitty paikat valmiiksi. Suosikkini Secto Designin Octo pääsee tietenkin paraatipaikalle!

 

Valaistus_Joutsentalo

 

 

Voimia jaksamiseen sukulaisillemme, olette ajatuksissamme ja rukouksissamme.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *