Unelmien sauna

Uskomatonta kyllä, olemme tehneet tällä viikolla jo ensimmäisiä sisustusasioita, asensimme äitienpäivän kunniaksi ensimmäisen huonekalun, eli työpöytä/hylly-kombinaation työhuoneeseen.

Muutopäivään on 1,5 kuukautta ja melkoinen lista on yhä jäljellä. Iso osa näistä on erilaisia tarkastuspöytäkirjoja ja mittauksia (sähkötöiden pöytäkirja, IV-koneen säätö ja mittaus, tiiveysmittaus yms.). Toisaalta on todella käytännön läheisiä vaatimuksia kuten valaistu talon numero ja oma postilaatikko :).

Saunan lauteet ja kiuas on nyt asennettu. Pisteet Saunamanagerille! Olimme kuulleet heistä hyvää muutamalta urakoitsijalta ja ei kyllä tarvinnut pettyä – todella hieno kokonaisuus. Kiitos ja kumarrus Saunamanagerin Tommy Buddakselle erinomaisesta palvelusta ja hyvästä design-otteesta. Toteutitte hienosti meidän vision unelmien saunasta!

Melkein kaikki hanat, suihkut ja myös wc-pytyt on asennettu. Kiintokalusteiden asennus siirtyi viikolla, tulevana tiistaina pitäisi alkaa keittiön kaapistojen asennus.

Portaiden lasien mitoittamisen kanssa päädyimme aika järeään ratkaisuun – Turun Ammattikorkeakoulusta tilasimme takymetri-mittauksen. Jokaisen portaan kiinnityspiste mitattiin varsin teknisellä takymetri-laitteella. Nuo pisteet saadaan nyt siirrettyä CAD-ohjelmistoon, jossa lasit voi piirtää tarkkaan. Parvekkeen mittavirheestä viisastuneena mitoittaminen kannattaa joko tehdä huolella tai ulkoistaa koko homma ja tilata kaikki lasit ja asennus urakkana. Tämä takymetri-mittauksen mahdollisuus päätettiin kuitenkin hyödyntää kun tuli joustavasti. Tilataan lasit sitten piirroksen avulla itse.

Ensi viikolla jatkuu taas…ohessa jälleen kuvakavalkadia viikon saavutuksista. Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille!

Ikkunanpesua – tätä ei viitsi joka viikko tehdä. Melkoiset telineet tarvitaan.
Portaiden lasien reikien mittaus tehtiin järein keinoin, takymetrimittauksella. Se meni nopeasti.
Katettu terassi valmis – Organowood on tavallisen männyn väristä alussa mutta se harmaantuu auringossa viimeistään 1 – 2 vuoden aikana, olosuhteista riippuen nopeamminkin.

Talon tärkeimpiä tiloja….ainakin marraskuussa. Seuraavaksi lasiseinä ja lasiovi. Kiukaana Tulikiven Kuura 2.

Kaksi kappaletta sähkölämmitteiseisiä Smedbo:n DRY 710 -pyyhekuivaimia. Käynnistysnappi on pohjassa, kiinnitys alhaalta suoraan upotettuun kojerasiaan, joten mitään johtoja ei jää näkyviin. Siisti asennus, kunhan vain kojerasiat on alunperin laitettu oikeaan paikkaan ja korkeuteen seinässä.
AXOR Uno termostaatti, Hansgrohen Raindance S 240 suihku ja AXOR Starck ”puikko” käsisuihku.
AXOR Uno2 pesuallashana piiloasennuksella. Juoksuputkea sai joko 225 mm tai 165 mm pituisena, otimme pinellä riskillä nämä pidemmät, koska meille tulee aika isot käsienpesualtaat. Katsotaan miten istuvat niihin.
Äitienpäivän kunniaksi ensimmäinen huonekalu paikallaan. Artekin Kaari -hylly työtasolla.

4 thoughts on “Unelmien sauna

  1. Moikka, Olen sattumalta katsellut täsmälleen samaa settiä suihkuun ja eksyin blogiin sen seurauksena. Mikä suihkuliitäntä teillä tuon starck-käsisuihkun kanssa on? Itse läydän vain neliskanttisen liitäntä/pidike-mallin.

    1. Moikka, se on sellainen kuin FixFit Porter S. Tuotenumero kyljessä on 26487000. Kannattaa tsekata myyjältä / putkimieheltä että sopiiko kaikki osaset sitten yhteen ennenkuin tekee lopullisia tilauksia, se ollaan opittu että tarkkana saa olla, ei kaikkea osaa ottaa huomioonkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *