Paalutus tänään

Kohta lähdössä tontille, eilen illalla kävi Janne Kilpi Laatumittaus Suomi Oy:ltä merkitsemässä paalujen paikat.

Turun lähistöllä kun ollaan niin omakotitalorakentajan on täällä päin hyvä valmistautua henkisesti jo etukäteen tontin hankinnan yhteydessä paalutukseen – ei toki kaikille sitä tule, mutta tämä alue meren läheisyydessä Suomessa on sellaista että usein paaluja tarvitaan Turun keskustassahan on korjattu vinoon painuneita viime vuosisadan kerrostalojakin kun vanhat puupaalut ovat vanhentuneet ajan myötä. Muistan kerran käyneeni sellaisessa kerrostalo-asunnossa jossa koko talo oli hieman vinossa – se oli itseasiassa todella häiritsevä tunne kun lattia on hieman vinossa.

Maaperätutkimus tehtiin jo joulukuussa ja sen tuloksena saatiin selville myös paalujen pituudet suunnilleen. Olimme sinällään onnekkaita että paalujen pituudet olivat vain 4-6 metriä, niitä toki tulee yhteensä 35 kpl.

Onnekkaita siis siitä syystä että paalutuksen kustannukset ja laskutustapa perustuu siis siihen että työ laskutetaan metri-perusteisesti.

Paalutuksen tulee tekemään meidän kohteessa Suomen Teräspaalutus (mukavia miehiä ovat olleet muuten, hieman ”jöröjä” mutta huumorintajuisia ja todella tietävät mitä tekevät!)

Tähän vaiheeseen liittyen: meille tulee energiapaalut! Tästä lisää myöhemmin, konseptiin voi tutustua vaikka täällä: Uponor & SSAB:n energiapaalu-ratkaisu
Tältä näytti eilen – valmistelevat työt tehty eli kaivettu oikeaan korkoon, asennettu suodatinkankaat ja päälle n 10 cm kantava murske. Kapillaarikatkosora sitten paalutuksen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *