Raksaviikko 27: hommia ja aurinkoenergiapohdintoja

aurinko

Tämän viikon keskeiset tapahtumat tontilla olivat sekä teräspalkkien että välipohjan ontelolaattojen asennus.

Vaimo jo kirjoittikin että yhdessä laatassa oli tullut mittavirhe mutta korvaava tulee maanataina heti kello 8. Tämän jälkeen voidaankin sitten ruveta tekemään toista kerrosta. Siinä on ihan samat työvaiheet kuin ekassakin kerroksessa, joten sen suhteen on aivan mukava ja selkeää jatkaa hommia.

Tällä viikolla on mennyt jonkin verran aikaa aurinkoenergia-ratkaisujen pohdinnan parissa, useampikin palaveri. Meille on siis tarkoitus asentaa sekä aurinkokeräimet että aurinkosähköpaneelit. Pohdintaa on aiheuttanut nyt se, että jos noihin sähköpaneeleihin asentaa myös akkujärjestelmän, muuttuu energiatarpeen laskenta ja järjestelmän mitoitus aika paljon monimutkaisemmaksi. Nyt todellakin tarvitaan asiantuntevaa osaamista ja onneksi sitä tässä ympärillä onkin (NollaE, Ekolämmöx, VirteSolar, Caruna…). Itse kuitenkin pitää lopulta päätös tehdä ja olen (valitettavasti…:)) sellainen luonne että haluan suunnilleen ymmärtää että mitä olen hankkimassa. Ja erityisesti maksamassa. Uskoisin että tulevalla viikolla saadaan asioita selvennettyä. Erittäin mielenkiintoista tämä kyllä on, pohditaan aidosti samalla tulevaisuuden trendejä alalla ja tulevaisuuden energiaratkaisuja.

Tällä kuvalla ei ole taustalla näkyvää aurinkoa lukuunottamatta mitään tekemistä aiheen kanssa. Oli vaan Pixabay:ssa niin siisti kuva että oli pakko liittää mukaan!
Tällä kuvalla ei ole taustalla näkyvää aurinkoa lukuunottamatta mitään tekemistä aiheen kanssa. Oli vaan Pixabay:ssa niin siisti kuva että oli pakko liittää mukaan!

Joutsenmerkin organisaation kanssa olen ollut myös tasaisesti yhteyksissä liittyen niihin betoniharkkojen kemiallisten lisäaineiden määriin ja vaatimuksiin. Nyt näyttää siltä, että Joutsenmerkki arvioi pohjoismaisella tasolla betonia koskevia kriteerejä uudestaan, ehkä meilläkin on ollut pieni osuutemme tässä asian avaamisessa. Suomessa varsinkin ovat olleet betonirakenteet ja niiden lujuus paljon esillä julkisuudessa (TYKS, sillat, jne). Betonin valmistus on kemiaa ja valmistusprosessi vaativa, sementin joukkoon lisätään kohteesta, vuodenajasta ja sijainnista riippuen erilaisia notkistimia, kovettimia yms. lisäaineita. Ei ole helppo tehtävä määrittää betonille ympäristöystävällisiä lisäaineiden raja-arvoja ja samalla huolehtia siitä että betonirakenteista tulee kestäviä ja pitkäikäisiä. Eräs henkilö osuvasti totesikin että ei se ole kestävää kehitystä ja rakentamista jos rakennetaan hauraasta betonista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *