Minkälainen aita – elementti vai tuija?

Tällä viikolla ollaan tavallisten rakennustöiden ohessa mietitty tulevan naapurimme kanssa yhteistä raja-aitaa. Hienoa kun voidaan yhteisymmärryksessä kuunnella toistemme näkemyksiä ja toiveita, lopputulos on varmasti molempia osapuolia miellyttävä!

 

Kyseinen aita tulee tuolle vihreällä merkitylle pätkälle:

Joutsenmerkitty_omakotitalo_joutsentalo_rakennusblogi

Alustavasti olin ajatellut että istutamme tähän tuija-aidan timanttituijista, josta saa tuuhean ja hyvän näkösuojan kunhan vaan jaksaa odottaa ja leikata/hoitaa aitaa joka vuosi. Naapureilla nykyisessä kodissamme on hieno aita, joka on istutettu noin neljä vuotta sitten:

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Tulevat naapurimme olivat kuitenkin lämmenneet ajatuksesta että rajalle rakennetaan aita elementeistä ja heillä oli jo ehdotus siitä mistä tällaisen voisi tilata. Ehdotus oli oikein hyvä ja kolahti myös minun makuun. Elementti-aita antaisi meille hyvän näkösuojan kun meillä on saunaosastolta uloskäynti juuri tätä kyseistä rajaa päin.  Tuttuun tapaan kävin Pinterestissä etsimässä kuvia moderneista, selkeistä ja mahdollisimman yksinkertaisista ratkaisuista. Monet näistä muistuttavat niitä elementti-aitoja, joita naapurimme meille ehdotti.

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Joutsentalo aitavaihtoehtoja

Nämä ovat mielestäni kaikki hienoja vaihtoehtoja. Erityisesti minua miellyttää nuo missä aidan alle on valettu sokkeli. Tuntuu siltä että tämä ratkaisu kestäisi paremmin aikaa, pitäisi aidan suorassa ja siistinä rikkaruohoista, jotka aina valtaavat tällaiset alueet..

Aidan väri on myös yksi seikka joka pitää miettiä siten että se sopii molempien talojen yleisilmeeseen. Naapurin talosta tulee valkoinen tumman harmailla detaljeilla, meillä valkoinen talo puun värisillä detaljeilla.

Pihasuunnitelmastamme kirjoitan myöhemmin ihan oman postauksen..

 

2 thoughts on “Minkälainen aita – elementti vai tuija?

 1. Musta näkösuoja aita

  Kari kirjoitti:

  Hei

  Onko mahdollista saada tietoa, mikä valmistaja mustan näkösuoja-aidan valmistaja on. Meillä on pitkä raja kunnan puolella, jossa on myös kunnan ulkoilu reitti. Haluaisimme aidata sen puolen juuri vastaavalla kevyellä ilmavalla aidalla.
  Tiedosta kiitollinen
  Terveisin
  Kari Kivikoski
  P 0500491092

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *